неділя, 18 березня 2018 14:32

Не підпускав людей до урни, поки не вкинув пачку бюлетенів - у Росії масово фальсифікують вибори

Не підпускав людей до урни, поки не вкинув пачку бюлетенів - у Росії масово фальсифікують вибори
На виборчі дільниці в Росії масово звозять військових та спецпризначенців для голосування. Так підвищують явку

У Росії масово та нахабно фальсифікують вибори президента.

Члени комисії відверто не помічають вкидування пачок бюлетенів в урни. Іноді самі беруть в цьому участь. Погрожують фізичною розправою громадським спостерігачам та членам комисії. Це все відбувається при роботі веб-камер та прямій трансляції в інтернет, повідомляють соцмережі.

На Сахаліні член виборчої комисії та охоронець не підпускали людей до виборчої урни, поки не вкинули туди пачку бюлетенів.

У Дагестані члени комисії та спостерігачі відверто "не помічали" дій порушників.

Вкидування бюлетнів здійснили також у підмосковних Люберцях. Урну опечатали. Всі бюлетені в ній визнали недійсними. Встановили нову. Голосування продовжилося.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Назвали підставу, чому вибори президента Росії - нелегітимні

У столиці Чечні Грозному члену виборчої комисії від штабу Ксенії Собчак Ігорю Єфремову погрожують фізичною розправою, якщо він буде фіксувати порушення. Єфремов спробував завадити масовому голосування співробітників місцевої лікарні, які прийшли з "відкріпними талонами".

Бюджетників, військових, правоохоронців та навіть священнослужителів звозять до виборчих дільниць, повідомляють спостерігачі та активісти. Так підвищують явку.

Одному із спостерігачів у Іркутську розбили телефон після того, як він зняв вкидання великої кількості бюлетенів одним виборцем.

За кілька днів перед виборами поліція масово затримувала активістів та учасників різних політичних рухів і партій. Причинами були роздача, розклеювання або наявність листівок про бойкот виборів, поодинокі пікети, публікації в соціальних мережах, носіння маски Володимира Путіна, повідомляє "ОВД Инфо".

Уповноважена з прав людини в РФ Тетяна Москалькова заявила, що відправила до ООН, ОБСЄ і Рада Європи звернення щодо блокування російського посольства у Києві. Поліція і Нацгвардія о 8:00 сьогодні перекрили Повітрофлотський проспект у Києві, на якому розташовано Посольство РФ в Україні. Також у столиці біля Посольства пікетують активісти "Національного корпусу", "Свободи" та інших політичних партій. ОБСЄ відповіло, що воно не уповноважене вирішувати такі питання. Вибори президента РФ на території України врегульовані домовленостями з Росією.

Зараз ви читаєте новину «Не підпускав людей до урни, поки не вкинув пачку бюлетенів - у Росії масово фальсифікують вибори». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути