Ексклюзиви
субота, 19 березня 2022 00:52

НАТО надасть Україні потужні системи ППО

НАТО надасть Україні потужні системи ППО
Польща пропонувала направити в Україну винищувачі МіГ-29, що стоять на озброєнні країни, однак у Пентагоні відмовили. Фото: pinterest.com

НАТО надать Україні системи протиповітряної оборони С-300. Їх доставлять зі Словаччини.

Нідерланди та Німеччина на прохання Альянсу поставлять Словаччині американські зенітні ракетні комплекси Patriot замість її систем ППО С-300, які обіцяють передати Україні, повідомили у Міністерстві оборони Нідерландів, передає Інтерфакс-Україна.

"Німеччина та Нідерланди розмістять системи ППО Patriot у районі авіабази Сліач у центральній Словаччині. Сьогодні ухвалено остаточне рішення про те, що системи буде розгорнуто. Вони призначені для посилення стримування союзників і захисту території Словаччини та її жителів від будь-якої ракетної загрози. Словаччина межує з Україною. ЗРК Patriot встануть на чергування з середини квітня", - пишуть у відомстві.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Маленькі ракети не допомагають. Маріуполь просить надати місту системи ППО

Раніше міністр оборони Словаччини Ярослав Надь заявив, що Словаччина передасть Україні свою єдину систему ППО радянського виробництва С-300, якщо отримає їй заміну.

"Я розумію, чого зараз потребує Україна. Всі ми намагаємося допомагати Україні, чим можемо. Але я міністр оборони Словаччини і маю передусім задовольняти потреби словацької оборони. Наразі в нас у Словаччині є єдина система С-300, тому я не можу її віддати, не маючи альтернативи", - сказав Надь.

США нададуть Україні 800 систем ППО, заявив цього тижня американський президент Джозеф Байден. Також він наголосив, що боротьба українців проти російських окупантів може тривати довго. Однак США готові допомагати Україні та підтримувати її.

Зараз ви читаєте новину «НАТО надасть Україні потужні системи ППО». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути