Ексклюзиви
субота, 19 березня 2022 00:30

Спецтема: Війна Росії проти України

Маленькі ракети не допомагають. Маріуполь просить надати місту системи ППО

Маленькі ракети не допомагають. Маріуполь просить надати місту системи ППО
Окупанти майже зрівняли Маріуполь із землею. Фото: "Азов"

Начальник патрульної поліції Маріуполя Михайло Вершинін просить надати місту системи протиповітряної оборони.

Він звернувся до президента України Володимира Зеленського та закликав зробити все необхіден, щоб Маріуполь вистояв у боротьбі з російськими окупантами.

"Нам потрібні системи ППО, не маленькі ракети, які не працюють проти літаків агресора, а нормальні системи ППО. Ми не знаємо точно, чи будем ми живі, коли ви будете дивитись це звернення. Але знайте, що така доля може бути в кожного міста України", - сказав Вершинін.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росіяни вбивають мирних людей на Донбасі

За його словами, під завали будинків, які зруйновані внаслідок ракетно-бомбових ударів, гинуть діти та люди літнього віку. Вони 23 дні перебувають місті без води та світла.

"Лідери, які вирішують долю світу, зараз Україна - це країна, яка показує силу та міць маленької держави, яка бореться з таким монстром, як Росія. Не дозволяйте їм знищувати нас. Надайте нам системи ППО", - додав поліцейський.

Місто Маріуполь в блокаді з 1 березня. Більше 350 тис. жителів продовжують ховатися у сховищах і підвалах від безперервного обстрілу з боку російських окупаційних військ. У середньому на добу на місто скидають від 50 до 100 авіабомб.

Руйнування колосальні, за попередньою оцінкою близько 80% житлового фонду міста зруйновано, з них майже 30% - не підлягає відновленню, заявив заступник мера Маріуполя Сергій Орлов. Кількість загиблих перевищила 2,3 тис. за його словами, багато людей ще перебувають під завалами, тому кількість загиблих може бути значно вища.

Зараз ви читаєте новину «Маленькі ракети не допомагають. Маріуполь просить надати місту системи ППО». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути