Ексклюзиви
середа, 12 липня 2023 18:10

Спецтема: Війна Росії проти України

"НАТО знущається з українських солдатів" - Пауль Ронцгаймер

"НАТО знущається з українських солдатів" - Пауль Ронцгаймер
Німецький журналіст та редактор видання Bild Пауль Ронцгаймер вважає, що лідери НАТО не вірять, що Україна скоро зможе звільнити всі території, тому не дають Києву конкретних планів вступу / Wikimedia

Думки у виданні Bild німецького журналіста, військового репортера та письменника, заступник головного редактора журналу та фронтового кореспондента в Україні Пауля Ронцгаймера

Я розумію всіх, хто цими днями хвилюється і відчуває нудоту, коли йдеться про вступ України в НАТО. Так, питання про те, чи може Німеччина у якийсь момент бути втягнутою у війну з Росією, має обговорюватися відкрито. І навіть якщо я сам бачу це по-іншому, є аргументи, з німецької точки зору, які нині говорять проти конкретної дорожньої карти від НАТО для України.

Однак, справжнє хвилювання викликає те, що НАТО виправдовує своє небажання давати Україні чіткий графік. У цьому виправданні, зокрема, йдеться, що до умов дорожньої карти входить "модернізація ЗСУ".

Глави держав та урядів сидять у безпечному Вільнюсі й звідти посилають сигнал українським солдатам в окопах, що вони, на жаль, ще недостатньо сучасні для НАТО

Ви уявляєте, глави держав та урядів сидять разом у безпечному Вільнюсі й звідти посилають сигнал усім українським солдатам в окопах, що вони, на жаль, ще недостатньо сучасні для НАТО. Що?

Наскільки по-знущально повинні почуватися в цій ситуації солдати? Чи я щось не так зрозумів?

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Хто очолить наступний бунт у Росії?

З початку війни ми майже безперервно отримуємо зведення з України та бачимо, як передова українська армія захищає Київ, відвойовує територію навколо Херсона та Харкова, і щодня б'ється на передовій за свободу України.

І те, що ця армія зможе протистояти Росії, майже ніхто не повірив би перед 24 лютого 2022 року. Тоді багато політиків, які зараз зробили свій внесок у комюніке НАТО, давали Україні лише кілька днів на виживання.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Розбиті "кадировці" та жахи у СІЗО Донецька: історія "азовця", який майже рік був у полоні

Але виправдання також є абсурдним з іншої причини. Правду кажучи, країни НАТО приховують справжню причину, через яку поки що не хочуть давати Україні дорожню карту.

Зокрема, США, Німеччина та інші країни боятися, що тоді можлива подальша ескалація стосунків із Володимиром Путіним – якщо буде ухвалено конкретне зобов'язання. Ніхто точно не пояснить вам, як може виглядати ця ескалація, але, зрештою, питання в тому, чи "можна" і "як саме" закінчити війну.

Оскільки український контрнаступ йде не так добре, як сподівалися, за зачиненими дверима постійно кажуть, що, можливо, пора розпочати переговори з Путіним

Не випадково німецький канцлер Олаф Шольц недавно заявив, що хоче знову зателефонувати Путіну. Крім того, оскільки український контрнаступ йде не так добре, як деякі сподівалися, за зачиненими дверима постійно кажуть, що, можливо, пора розпочати переговори.

Скільки років забере у ЗСУ визволення всіх українських територій. Здається абсолютно відкритим сумнів, що віри в те, що Україна може повернути собі всю територію, більше ніде в НАТО немає. Принаймні, на даний момент часу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Коли українські пілоти на F-16 закриють українське небо

Президент США Джо Байден та канцлер Шольц зобов'язані відкрито вказати причини, через які не хочуть "дорожньої карти" від НАТО для України. Київ заслуговує на правду і особливо солдати, які лежать в окопах на фронті.

Для нас це не повинно мати значення. Адже саме ми стежимо за тим, щоб російська армія ставала все слабшою і слабшою, а отже, й менш небезпечною для нас самих.

Переклад Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «"НАТО знущається з українських солдатів" - Пауль Ронцгаймер». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути