четвер, 01 липня 2021 16:31

Знайшли найстарішого чоловіка у світі

Знайшли найстарішого чоловіка у світі
Книга рекордів Гіннеса визнала Еміліо Флореса Маркеса з Пуерто-Ріко найстарішим з чоловіків на планеті. Його вік 112 років і 326 днів. Він із сином Еміліо і дочкою Тірсос живуть разом в місті Трухільо-Альто / Guinness World Records

У свої 112 років і 326 днів колишній фермер з Пуерто-Ріко потрапив у Книгу рекордів Гіннеса як найстаріший з чоловіків на Землі.

Еміліо Флорес Маркес, який народився в місті Кароліна 8 серпня 1908-го, вважає, що його довголіттю сприяло те, що він виріс в атмосфері любові до людей і відрази до ненависті. Про це пише Daily Mail.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Найстаріший алігатор у світі відзначив ювілей

"Мій батько виховував мене в любові до людей. Він завжди казав мені, братам і сестрам робити добро, ділитися з іншими. Крім того, Христос живе в мені", - каже Маркес.

Попереднім найстарішим чоловіком, визнаним Книгою рекордів, був румун Думітру Коменеску, який тримав рекорд менш як місяць, перш ніж помер торік, 27 червня, у віці 111 років і 219 днів.

Тим часом найстаріша людина, яка зараз живе у світі, - японка Кані Танака. Вона народилася 2 січня 1903-го, їй 117 років і 41 день.

Маркес був первістком Альберто Флореса Мелендеса і Маргарити Маркес-Гарсіа, у яких було 11 дітей. Десять вижили. Працював з батьком на сімейній фермі з вирощування цукрового очерету. Поливав і завантажував цукрову тростину на візки, робив домашню роботу і наглядав за дев'ятьма братами й сестрами, мив, прибирав і готував їм.

Відомий як "Дон Мілло", одружився з Андреа Перес, від якої у нього четверо дітей. Вона померла 2010-го. Переніс операцію в 101 рік, імплантував кардіостимулятор і досі здоровий. Страждає тільки на втрату слуху. Живе в Трухільо-Альто з двома дітьми, Тірсо й Еміліо, які піклуються про нього. У нього п'ять онуків і п'ять правнуків.

Француженка Жанна Кальман вважається найстарішою з зафіксованих коли-небудь людей на Землі. Прожила 122 роки й 164 дні. Народилася 21 лютого 1875-го і померла 4 серпня 1997 року.

Найстарішим чоловіком, який коли-небудь жив, був Кімура Джіроемон з Японії. Народився 19 квітня 1897-го і помер у віці 116 років і 54 дні 12 червня 2013 року.

Жінка в Туреччині стверджує, що в неділю, 27 червня, відзначила 119-й день народження. Це робить її найстарішою людиною на Землі. Але офіційно цього не визнали. Секер Арслан відзначила дату в оточенні сім'ї. Згідно з її водійських прав, вона народилася 27 червня 1902-го.

Зараз ви читаєте новину «Знайшли найстарішого чоловіка у світі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути