вівторок, 20 квітня 2021 18:27

Нардеп Шевченко звернувся до Лукашенка з неочікуваною заявою

Нардеп Шевченко звернувся до Лукашенка з неочікуваною заявою
Шевченко заявив, що Лукашенкові довіряють багато українців. Фото: "Пул первого"

Депутат Верховної Ради від "Слуги народу" Євген Шевченко заявив самопроголошеному президенту Білорусі Олександру Лукашенку, що більше третини українців хочуть бачити його своїм президентом.

"Для мене це висока честь. Навіть з точки зору дипломатії, коли президент держави приймає простого депутата - це знакова подія для мене. Ми переживаємо те, що переживали за часів Київської Русі, коли було роздроблення і зовнішній фактор-вектор заважав, і нас, братські народи, поділяли. Потім ми втрачали державність і були під гнітом іга і так далі", - сказав він, передає БелТА.

Шевченко заявив, що українці люблять Білорусь і білоруський народ. Про це начебто свідчать соціологічні опитування.

"І вони внутрішньо чинять опір тому, що відбувається. Навіть ті, хто не може сказати цього. Я просто висловлюю думку цих людей. Соціологія показує, що на сьогодні 36 відсотків українців хотіли б бачити вас президентом України. Це ж не просто так, це соціологія, це наука. Тому ті заяви, які роблять деякі наші політики, - це неприпустимо. І чому я це роблю, це небезпечно, це не вітається. Я приїду - а всі ЗМІ будуть на мене бруд лити. Вся політика, яка спрямована на руйнування зв'язків економічних, дружніх з сусідами - ніколи нічого доброго Україні не принесе", - заявив депутат.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна не визнала Лукашенка президентом Білорусі

Насправді за результатами опитування КМІС 36% українців довіряють Лукашенку. Але противників у нього серед українців ще більше.

Україна не визнає Лукашенка легітимним президентом Білорусі.

Представник партії "Слуга народа" у Верховній Раді України нардеп Євгеній Шевченко прибув до Мінська, щоб зустрітися з Олександром Лукашенком. Про це повідомив Telegram-канал "Пул Першого", який висвітлює діяльність Лукашенка.

Зараз ви читаєте новину «Нардеп Шевченко звернувся до Лукашенка з неочікуваною заявою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути