понеділок, 12 липня 2021 12:12

На заводі люди горіли живцем, деякі стрибали з даху

На заводі люди горіли живцем, деякі стрибали з даху
Полум'я піднімається вранці після пожежі на фабриці / Reuters

Щонайменше 52 людини загинули й 20 зазнали поранень унаслідок сильної пожежі на фабриці з виробництва соків у бангладеському місті Нараянганджі.

Пожежа, що почалася пізно ввечері в четвер на першому поверсі шестиповерхової будівлі фабрики, тривала до вечора п'ятниці, поки пожежники намагалися її гасити. Про це пише The Independent.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Святкування Івана Купала завершилося вибухом: жахливі кадри

Причина загоряння невідома. Для розслідування відправили три поліцейські групи. І будуть також судові позови проти винних у пожежі.

Дим підіймався з горішніх поверхів будівлі, деякі робочі вистрибували назовні. Головний вихід із робочих зон був заблокований. Три людини загинули, зістрибнувши з будівлі, рятуючись від пожежі.Також знайшли 49 обвуглених тіл. Десятки членів сімей загиблих протестували біля заводу, вимагаючи справедливості.

На кожен поверх будівлі можна було піднятися тільки двома сходами, на які багато робітників не могли потрапити, оскільки вони були у вогні. Деякі втекли на дах зі сходів, але багато хто потрапив у пастку, позаяк двері, що ведуть на дах, були замкнені. Пожежники щосили намагалися контролювати вогонь, але через хімікати та легкозаймисті матеріали, що зберігали всередині будівлі, це було складно.

Завод належить приватній фірмі Hashem Food and Beverage, що входить в бангладеську групу Sajeeb Group. Офіційні особи обох компаній не коментують трагедію.

Ця промислова аварія сталася після низки інцидентів у країні, сумно відомої низькими стандартами пожежної безпеки й безпеки будівництва. У серпні 2016 року понад 100 осіб захворіли в місті Читтагонг через вдихання газу, що витік із заводу з виробництва добрив.

Будинки швейної фабрики Rana Plaza завалилися в столиці Дацці 2013-го, у результаті чого понад 1 тис. працівників загинули й сотні зазнали поранень. Але стандарти на багатьох заводах надалі не відповідають вимогам.

Челябінська область Росії страждає від масштабних лісових пожеж. Одна людина загинула.

Зараз ви читаєте новину «На заводі люди горіли живцем, деякі стрибали з даху». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути