неділя, 01 квітня 2018 18:12

На вулиці Берліна вийшли прихильники Пучдемона

На вулиці Берліна вийшли прихильники Пучдемона
У понеділок, 2 квітня, суд ухвалить рішення щодо екстрадиції Пучдемона. Фото: lavanguardia.com

Прихильники незалежності Каталонії влаштували в Берліні акцію на підтримку Карлоса Пучдемона, який перебуває в Німеччині під арештом.

Протестувальники вимагають звільнити колишнього главу каталонського уряду, повідомляє La Vanguardia.

З демонстрацією прихильники Пучдемона пройшли від Бранденбурзьких воріт до Міністерства юстиції. Учасники ходи несли плакати з написами "Свободу Пучдемону і каталонським політв'язням" і "Іспанія - це не демократія".

Після цього вирушили до офісу федеральної землі Шлезвіг-Гольштейн, де затримали Пучдемона і розглядають питання про його екстрадицію.

Серед учасників маршу - депутати від сепаратистської партії "Вперед за Каталонію" Аврора Мадаула і Кім Торра, президент Каталонської асоціації муніципалітетів Давид Салдона. Також помітили депутата Андрія Гунька з німецької партії "Ліві", єдиної політичної сили в Німеччині, яка виступила проти екстрадиції Пучдемона.

Термін арешту Карлоса Пучдемона спливає 1 квітня. У понеділок, 2 квітня, політик постане перед судом. Генеральний прокурор прийме рішення, чи виконають вимоги про видачу Пучдемона Іспанії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Для Пучдемона визначили термін арешту

Екс-главу уряду Каталонії затримали 25 березня на території Німеччини неподалік кордону з Данією на підставі європейського ордеру на арешт. В Іспанії Пучдемону висунули звинувачення в організації повстання і розтраті держкоштів, за першим звинуваченням йому загрожує до 30 років тюремного ув'язнення.

Зараз ви читаєте новину «На вулиці Берліна вийшли прихильники Пучдемона». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути