пʼятниця, 10 січня 2020 12:21

На тлі ситуації з Іраном: Трамп пропонує взяти в НАТО країни Близького Сходу

На тлі ситуації з Іраном: Трамп пропонує взяти в НАТО країни Близького Сходу
"Я думаю, що НАТО варто розширювати, і ми повинні включати Близький Схід. Абсолютно", – Трамп. ФОТО: Reuters

Президент США Дональд Трамп пропонує розширити членство у військово-політичному союзі Північної Америки та Європи на країни Близького Сходу з огляду на ситуацію з Іраном.

Про це повідомило Politico.

"Я думаю, що НАТО варто розширювати, і ми повинні включати Близький Схід. Абсолютно", – сказав Трамп журналістам, стверджуючи, що НАТО має взяти на себе зобов'язання США на Близькому Сході, бо "це міжнародна проблема".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Трампу обмежили військові права в Ірані

"І ми зможемо повернутися додому або значною мірою повернутися додому і використати НАТО", – додав президент США, вказуючи на це як на компроміс за роль Америки в ліквідації халіфату Ісламської Держави, пише Politico.

"Це міжнародна проблема. Ми спіймали ІДІЛ. Ми зробили Європі велику послугу".

Пізно ввечері 2 січня США вбили іранського генерал-майора 62-річного Касема Сулеймані та заступника командувача Силами народної мобілізації Іраку 66-річного Абу Махді аль-Мухандіса. 5 січня парламент Іраку проголосував за резолюцію, яка закликає інші країни припинити будь-яку іноземну військову присутність. Дональд Трамп пригрозив Іраку санкціями. 5 січня пообіцяв завдати ударів по 52 іранських об'єктах, якщо Тегеран здійснить будь-яку атаку проти Америки. Влада Ірану ухвалила законопроект, який визначає Сполучені Штати та Пентагон як терористичні організації.

8 січня іранські військові сили обстріляли американські військові бази в Іраку поблизу міста Ербіля. 9 січня Дональд Трамп у зверненні до американської нації заявив, що не йтиме на загострення з Іраном.

Зараз ви читаєте новину «На тлі ситуації з Іраном: Трамп пропонує взяти в НАТО країни Близького Сходу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути