неділя, 05 січня 2020 03:05

Трамп заявив, що США вдарять по 52 іранським об'єктам

Трамп заявив, що США вдарять по 52 іранським об'єктам
США вдарять по 52 іранських об'єктах. Фото: Радіо Свобода

США готові нанести удар по 52 цілях в Ірані, якщо американці піддадуться атаці з боку Тегерана після вбивства іранського генерала Касема Сулеймані.

"Нехай це послужить попередженням. Якщо Іран завдасть удару по американцях або американським об'єктам, то ми вже націлені на 52 іранських об'єкта. Деякі з них є досить значними і важливими для Ірану й іранської культури. Удари будуть нанесені по цих мішенях і самому Ірану дуже швидко і дуже сильно. США більше не хочуть погроз!" - в своєму Twitter написав президент США Дональд Трамп.

За словами Трампа, "Іран дуже сміливо говорить" про нанесення Сполученим Штатам удару у відповідь на американську операцію, жертвою якої став Сулеймані.

"Він уже атакував наше посольство і готувався до додаткових ударів по інших об'єктах. Від Ірану впродовж уже багатьох років суцільні проблеми", - зазначає президент США.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Біля американського посольства в Багдаді стався вибух

В ніч на п'ятницю, 3 січня, командувач спецпідрозділу "Ель-Кудс" іранського Корпусу вартових ісламської революції Касем Сулеймані та заступник глави іракського шиїтського ополчення Абу Махді аль-Мухандіс були знищені в результаті ракетного удару в районі аеропорту Багдада. Наказ про ліквідацію віддав особисто президент США Трамп.

Зараз ви читаєте новину «Трамп заявив, що США вдарять по 52 іранським об'єктам». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути