четвер, 10 вересня 2020 08:09

"На тілі є удари" - адвокатка Колесникової вимагатиме судмедекспертизи

"На тілі є удари" - адвокатка Колесникової вимагатиме судмедекспертизи
Колесникова знаходиться без жодних документів про затримання, за винятком постанови щодо обрання запобіжного заходу у вигляді взяття під варту. Фото: Reuters

Затримана членкиня президії координаційної ради Марія Колесникова збирається скласти звернення щодо встановлення винних у її викраденні та насильницькому вивезенні на кордон. Її адвокатка також хоче звернутися до слідчого із заявою щодо проведення судово-медичної експертизи.

Про це повідомили у Telegram-каналі штабу екскандидата у президенти Білорусі Віктора Бабарики з посиланням на адковатку опозиціонерки Людмилу Козак.

"У СІЗО Марії надавали допомогу: у неї піднімався тиск і турбувало серце. На тілі є удари, болять руки, так як її силою заштовхували в машину та утримували", - йдеться у повідомленні.

Колесникова розповіла, що після затримання біля Національного художнього музею 7 вересня її відвезли до ГУБОЗу, де погрожували фізичною розправою. Потім до КДБ, співробітники якого вимагали добровільно залишити Білорусь, а після відмови опозиціонерки силоміць відвезли на білорусько-український кордон. Там вона порвала паспорт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Європейські дипломати прийшли додому до білоруської опозиціонерки, щоб захистити її від арешту

За словами Козак, Колесникова знаходиться без жодних документів про затримання, за винятком постанови щодо обрання запобіжного заходу у вигляді взяття під варту, санкціонованої Генпрокуратурою від 8 вересня. Сама ж затримана розцінює події останніх днів як викрадення.

Напередодні в Державному прикордонному комітеті Білорусі повідомили, що білоруські опозиціонери Марія Колеснікова, Антон Родненков і Іван Кравцов перетнули кордон з Україною, після цього стало відомо про затримання Колеснікової. Пізніше з'явилася новина, що Колесникова не збиралася покидати територію країни. Її тримають у розташуванні прикордонного загону в Гомельській області.

Після виборів 9 серпня головну опонентку Лукашенка Світлану Тихановську вивезли до Литви. Чотирьох членів координаційної ради опозиції затримали, двоє виїхали з країни. На волі залишається лауреатка Нобелівської премії Світлана Алексієвич.

Зараз ви читаєте новину «"На тілі є удари" - адвокатка Колесникової вимагатиме судмедекспертизи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути