понеділок, 23 липня 2018 13:33

На межі війни - Іран нещадно провокує Трампа, Ізраїль підливає олії

На межі війни - Іран нещадно провокує Трампа, Ізраїль підливає олії
Трамп і Рухані розпочали інформаційну війну. Фото: dailystar.co.uk

Вищі чини Ірану та президент США Дональд Трамп розв'язали війну у Twitter. Ізраїль підтримує Трампа, а експерти налаштовані скептично.

"Я не турбуюся про зауваження та твіти. Це лише пропаганда", - заявив іранський політичний аналітик Сейм Лейлаз агентству Associated Press. Запевняє, що наростаюча риторика Трампа та іранських чиновників є "бурею перед затишшям".

"Американці повинні добре зрозуміти, що мир з Іраном є матір'ю всього миру, а війна з Іраном - мати всіх воєн", - написав іранський президент Хассан Рухані у суботу.

"Ніколи більше не погрожуйте Сполученим Штатам знову, або ви зіткнетеся з наслідками, яких ніколи ще не було в історії та не буде після", - написав Трамп. Використав великі літери.

Іранське державне інформаційне агентство IRNA висміяло Трампа за великі літери. Він лише імітує головного дипломата Тегерана, який нещодавно попереджав Захід ніколи не погрожувати іранцям. Твіт Трампа є "пасивною реакцію" на зауваження Рухані, пише IRNA.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Путін провалив найнебезпечніший проект щодо України і готує останній сценарій

Іранський генерал Голам Хосейн Гебіпарвар вважає твіт Трампа "психологічною війною". Також сказав у понеділок, що Трамп "не наважиться" вдатися до будь-яких воєнних дій проти Ірану. Коментарі Гебіпарвара були опубліковані напівдержавним агентством ІСНА.

Прем'єр-міністр Ізраїлю Бенямін Нетаньяху похвалив президента Дональда Трампа за його "сильну позицію" щодо Ірану. Глава Білого дому і його державний секретар зайняли чітку позицію проти "іранської агресії" після років, коли "світові лідери покривали режим".

8 травня на прес-конференції у Білому домі президент США Дональд Трамп заявив, що США виходять із ядерної угоди з Іраном. Вона "дефектна в своїй основі". Вона не обмежує доступ лідерів терористів до виготовлення ядерної зброї. Це може призвести до гонки озброєнь на Близькому Сході.

Зараз ви читаєте новину «На межі війни - Іран нещадно провокує Трампа, Ізраїль підливає олії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути