четвер, 02 лютого 2023 08:19

Спецтема: Війна Росії проти України

Москва збирається дискредитувати одного із найзатятіших критиків Путіна – ISW

Москва збирається дискредитувати одного із найзатятіших критиків Путіна – ISW
Колишній ватажок ДНР Ігор Стрєлков може бути дискредитований Кремлем. Фото: ТАСС

Кремль скористається сваркою між фінансистом групи "Вагнера" Євгеном Пригожиним і колишнім "міністром оборони" так званої ДНР Ігорем Гіркіним (Стрєлковим).

Гіркіна, відомого своєю критикою в націоналістичному просторі РФ, Москва спробує дискредитувати. Про це повідомив американський Інститут вивчення війни (ISW) у новому звіті.

Аналітики зазначили, що пропагандист Володимир Соловйов звинуватив Гіркіна у боягузтві після його рішення відступити зі Слов'янська Донецької області у липні 2014 року.

Зауваження Соловйова перегукуються з безперервними спробами Пригожина атакувати ексватажка так званої ДНР через російський інформаційний простір. Це, на думку експертів, свідчить про спробу підірвати мережі заступництва Гіркіна та вплив серед російських ультранаціоналістів.

Пов'язані з "Вагнером" блогери також зображують Гіркіна боягузом у спільних інтерв'ю з людьми, які стверджують, що вони знайомі з ним.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: США запровадили санкції проти ПВК "Вагнера": подробиці

В ISW раніше зазначали, що конкуренція Пригожина й Гіркіна загострилася останнім часом. І це може піти на користь президенту РФ Володимирові Путіну. Пригожин займає дуже помітне місце в російському інформаційному просторі й за підтримки блогерів може підірвати позиції Гіркіна як одного із найзатятіших критиків Путіна.

Гіркін може бути розчарований тим, що не може досягти такої ж політичної влади, яку він мав 2014 року під час окупації Криму та деяких частин Донецької і Луганської областей, вважають воєнні експерти.

Водночас Пригожин, ймовірно, намагається максимізувати свій вплив, щоб уникнути долі Гіркіна, доходять висновку аналітики.

Про який конфлікт між Євгеном Пригожиним і Ігорем Стрєлковим йдеться.

Нещодавно власник "Вагнера" запросив ексватажка донецьких бойовиків приєднатись до його війська в Україні. Пригожин каже, що вирішив прийняти Гіркіна у ПВК незважаючи "на вкрай негативне ставлення" до нього. У відповідь Стрєлков запропонував обговорити пропозицію.

Зараз ви читаєте новину «Москва збирається дискредитувати одного із найзатятіших критиків Путіна – ISW». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути