четвер, 26 січня 2023 18:32

Спецтема: Війна Росії проти України

США запровадили санкції проти ПВК "Вагнера": подробиці

США запровадили санкції проти ПВК "Вагнера": подробиці
США запровадили санкції проти приватної військової компанії Росії "Вагнера". Фото: Getty Images

США запровадили санкції проти приватної військової компанії Росії "Вагнер".

Вашингтон також визнав ПВК міжнародною злочинною організацією. Про це повідомляє пресслужба міністерства фінансів США.

"У той час, як санкції та заходи експортного контролю щодо Росії з боку нашої міжнародної коаліції продовжують набирати чинності, Кремль відчайдушно шукає зброю та підтримку, зокрема через жорстоку групу "Вагнера" – для продовження своєї несправедливої війни проти України", – заявила міністр фінансів США Джанет Л. Єллен.

У список санкцій потрапила сама ПВК "Вагнера", а також голова Федеральної служби виконання покарань РФ у Тулі Іван Прокопенко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Свіжі могили з фірмовими вінками: показали величезне кладовище "Вагнера"

За даними ЗМІ, він бере участь або надавав підтримку вербуванні солдатів у ПВК "Вагнера" і, отже, політиці та діям, які дестабілізують Україну чи підривають, чи загрожують територіальній цілісності, суверенітету чи незалежності України.

Крім того, під американські санкції потрапили численні юридичні та фізичні особи на різних континентах, що підтримують військові операції групи "Вагнера".

– Акціонерне товариство Terra Tech – російська технологічна компанія, що постачає космічні знімки, отримані за допомогою комерційних супутників, а також повітряні знімки, отримані безпілотними системами.

– Дослідницький інститут космічної науки та техніки Чанша Тяньї – підприємство, розташоване в КНР, яке надало Terra Tech замовлення на супутникові знімки з радіолокатором із синтезованою апертурою над територією України.

– Акціонерне товариство "Науково-виробничий концерн "БАРЛ" – російська космічна компанія, що підтримує військові дії Росії в Україні. Компанія надає російським військовим закордонні супутникові знімки високого дозволу.

Після невдалих спроб захопити Бахмут власник ПВК "Вагнер" Євген Пригожин втратив владу і авторитет в очах президента РФ Володимира Путіна.

Тепер Путін хоче змістити акцент на регулярну російську армію, повідомляють аналітики з Інституту вивчення війни США.

За словами аналітиків, "зірка Пригожина почала заходити". Ймовірно, Путін звернувся до нього та генерала армії Сергія Суровкіна, щоб перший завоював якомога більше територій, а другий - морально зламав українців масованими ракетними обстрілами.

Зараз ви читаєте новину «США запровадили санкції проти ПВК "Вагнера": подробиці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути