пʼятниця, 06 квітня 2018 13:40

Московський журналіст назвав росіян ледарями

Московський журналіст назвав росіян ледарями
Російський журналіст Олександр Тверськой розкритикував росіян за нав'язування своєї мови іншим народам. Фото: towntravel.ru

Московський журналіст Олександр Тверськой розкритикував росіян за обурення через заборону російської мови в школах Латвії.

"У Росії немає жодної латиської школи. Так само як і естонських, литовських, українських, таджицьких, казахських, узбецьких шкіл, - написав він на своїй сторінці у Facebook. - Чому ви, знахабнілі морди, вимагаєте, щоб скрізь, де ви понаїхали, були російські школи? Тим більше на територіях, які ви століттями тримали в шорах - окупували їх, насильно русифікували, проводили етнічні чистки, репресії, влаштовували масові депортації".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Український десантник показав відео сутички з кремлівським пропагандистом

На його думку, в цих країнах росіяни повинні "сидіти тихо і смиренно, не обурюватися, не варнякати, а з вдячністю тихо існувати". Журналіст нагадав, що в Росії, якщо хтось з приїжджих не знає російської мови, то його змушують вивчити мову навіть шляхом приниження.

"Багато росіян - мають претензії до всього світу. Тим часом живуть на соціальні виплати, та лінуються влаштовувати своє життя самотужки. Чому ви вважаєте, що всі вам щось винні тільки через те, що ви росіяни або народилися в Росії? Чи живете на виплати, паразитуєте, не поважаєте закони і звичаї інших країн, не вчите мови, вічно хамите, лінуєтеся, з нескінченною претензією до світу і до всіх навколо", - обурився Олександр Тверськой.

Сейм Латвії в третьому, остаточному читанні прийняв поправки до закону про освіту. Він скасовує навчання російською мовою в школах країни. За це рішення проголосували 58 депутатів сейму, 18 виступили проти. Реформа повинна проводитися поступово з 1 вересня 2019 року і завершитися в 2021-2022 навчальному році.

Зараз ви читаєте новину «Московський журналіст назвав росіян ледарями». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути