середа, 05 серпня 2020 09:15

Молодь стала частіше хворіти та поширювати Covid-19 - ВООЗ

Молодь стала частіше хворіти та поширювати Covid-19 - ВООЗ
ВООЗ звинуватила молодь у розповсюдженні Covid-19. Фото: unsplash.com

Молодь, яка гуляє по нічних клубах і пляжах, призводить до зростання кількості нових випадків коронавірусу в усьому світі.

Частка людей віком від 15 до 24 років серед заражених зросла втричі приблизно за 5 місяців, з посиланням на дані Всесвітньої організації охорони здоров'я (ВООЗ) повідомляє Reuters.

Аналіз ВООЗ 6 млн випадків інфікування в період між 24 лютого та 12 липня показав, що частка людей у ​​віці 15-24 років зросла з 4,5% до 15%.

Таку динаміку спостерігають у Сполучених Штатах, європейських країнах, включаючи Іспанію, Німеччину та Францію, та азіатських країнах, зокрема в Японії.

"Молодші люди, як правило, менш пильні щодо дотримання маскового режиму та соціальної дистанції. Подорож збільшує шанси на отримання та розповсюдження Covid-19", - розповіла виданню в електронному листі Нейса Ернст, медсестра відділення біозахисту лікарні Джонса Гопкінса в Балтиморі, штат Меріленд.

Медсестра зауважила, що молоді люди мають більше шансів поїхати на роботу в багатолюдний колектив, на пляж, у бар або піти до супермаркету.

Сплеск нових випадків, так звана друга хвиля інфекції, спонукав деякі країни накладати нові обмеження на подорожі, хоча це завдасть чергового удару по економіці, що не розвивається через швидке поширення вірусу, який вже забрав понад 680 тис. життів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Cлідом за Німеччиною ще одна країна оголосила про 2-гу хвилю епідемії

Навіть такі країни, як В'єтнам, де оголосили про пом'якшення наслідків після появи коронавірусу наприкінці січня, борються з новими сплесками інфекції.

Серед людей віком від 5 до 14 років близько 4,6% було інфіковано (з 0,8% загальної кількості населення) між 24 лютого та 12 липня, зазначила ВООЗ, тоді, коли тестування зросли й експерти з охорони здоров'я стурбовані тим, що повторне відкриття шкіл може призвести до сплеску захворюваності.

Ентоні Фочі, провідний експерт з інфекційних захворювань США, закликав молодих людей дотримуватися соціальної дистанції, носити маски та уникати натовпу і застеріг, що безсимптомні люди також можуть поширювати вірус.

Справді, експерти з охорони здоров'я одразу в декількох країнах закликали посилити такі заходи, посилаючись на дані досліджень, що інфікована молодь виявляє мало симптомів. При цьому нагадують, що молоді люди можуть бути заражені, передавати вірус іншим і можуть померти.

Антитіла до коронавірусу мають 10% населення. За даними представника ВООЗ Марії Ван Керхе, до колективного імунітету землянам ще далеко. Його рівень, як передбачається, приблизно 60-70%.

Зараз ви читаєте новину «Молодь стала частіше хворіти та поширювати Covid-19 - ВООЗ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути