вівторок, 04 серпня 2020 12:29

Cлідом за Німеччиною ще одна країна оголосила про 2-гу хвилю епідемії

Cлідом за Німеччиною ще одна країна оголосила про 2-гу хвилю епідемії
В Естонії заявили про початок другої хвилі коронавірусу через збільшення випадків зараження. Фото: pixabay

Через зростання числа хворих на коронавірус, Департамент здоров'я Естонії вважає, що можна говорити про 2-гу хвилю коронавірусу.

Дуже незначна кількість випадків знову має тенденцію до зростання і у нас великий спалах, заявляє прессекретар департаменту Ейке Кінгсепп (Eike Kingsepp).

Водночас Рада з Covid-19, яка консультує уряд, вважає, що говорити про 2-гу хвилю поки рано.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ляшко припустив, коли Україну найбільше труситиме від коронавірусу

"Ми не знаємо, вщухне цей спалах або вийде з-під контролю. Але, за моєю оцінкою, поки немає причин називати це другою хвилею", - прокоментувала ситуацію член ради, професор математичної статистики Тартуського університету Кріста Фішер (Krista Fischer).

Очікують, що цього четверга уряд прийме заходи щодо посилення боротьби з коронавірусом і скасує ряд послаблень.

"На попередніх засіданнях уряду було приємно бачити факти, які підтверджують, що поширеність вірусу в Естонії низька, і наші люди пильні. Тон обговорень ситуації може змінитися в майбутній четвер. Станом на минулу п'ятницю рівень зараження в Естонії становив 2,6, тоді як місяць тому він був 1,0. За останній тиждень виявили 43 випадки захворювання, 24 з яких сконцентровані в Тартуському повіті. Та й численні публічні приклади того, що жителі Естонії забули про коронавірус, змушують нас подивитися на ситуацію по-іншому", - заявив прем'єр-міністр Юрі Ратас (Juri Ratas).

За його словами, "минула весна повна прикладів, що обмеження у повсякденному житті можуть бути набагато ширше. Найважливіше: вірус призвів до того, що серед нас більше немає 63 матерів-батьків, дочок-синів, сестер-братів".

Станом на вівторок в Естонії в цілому зробили понад 120 тис. первинних тестів, з них 2091,тобто 1,7% були позитивними на вірус SARS-CoV-2. Померли 63 людини.

Про старт 2-ї хвилі коронавірусу повідомили у Німеччині. Вона слабша порівняно з 1-ю в березні - квітні, заявила голова Об'єднання німецьких лікарів Marburger Bund Сузанне Йона. За її словами, зростає небезпека того, що будуть упущені успіхи, які досягли в Німеччині до цього часу.

Зараз ви читаєте новину «Cлідом за Німеччиною ще одна країна оголосила про 2-гу хвилю епідемії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути