пʼятниця, 09 вересня 2022 15:01

Спецтема: Війна Росії проти України

Молдовська авіакомпанія відновлює сполучення з Москвою – чим пояснюють

Молдовська авіакомпанія відновлює сполучення з Москвою – чим пояснюють
Молдовська авіакомпанія Air Moldova повідомила, що відновить з 1 жовтня авіарейси до Москви. Фото: facebook.com/airmoldova

Молдовська авіакомпанія Air Moldova повідомила, що відновить з 1 жовтня авіарейси до Москви.

У компанії пояснили, що ухвалили таке рішення після численних звернень громадян Молдови, які хочуть повернутися додому. Про це йдеться у Facebook авіакомпанії.

Рішення також пов'язане з вимогами пасажирів використовувати квитки, придбані в період пандемії та після закриття повітряного простору в лютому.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Рада Євросоюзу ухвалила рішення щодо видачі віз росіянам

"Ці обставини спричинили труднощі, з якими щодня стикаються сотні наших співгромадян: необхідність повторної купівлі квитків за завищеними цінами, триваліший час у дорозі, тривалі й втомливі польоти з пересадкою. Особливо важкими є поїздки в разі невідкладної медичної допомоги. Швидкі й безпечні авіаперельоти є необхідністю для наших громадян. Це відповідь на вимоги наших співвітчизників", – ідеться в повідомленні.

Молдовські авіакомпанії припинили авіасполучення з Росією наприкінці лютого після повномасштабного вторгнення РФ в Україну. Рейси не відновлювали навіть після того, як повітряний простір Молдови частково відкрили.

Досі літати між Молдовою та Росією можна було тільки з пересадкою за межами Євросоюзу. Найбільше для цього використовували аеропорти Туреччини й Вірменії.

Мешканці невизнаного Придністров'я відмовляються підписувати контракти з російською армією. В "оперативній групі військ" масове дезертирство, повідомляє Головне управління розвідки.

Міністр закордонних справ Російської Федерації Сергій Лавров пригрозив Молдові війною, якщо Кишинів "створить загрозу" російським військовим у невизнаному Придністров'ї.

Зараз ви читаєте новину «Молдовська авіакомпанія відновлює сполучення з Москвою – чим пояснюють». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути