Ексклюзиви
четвер, 01 вересня 2022 13:28

Лавров узявся погрожувати Молдові війною

Лавров узявся погрожувати Молдові війною
Міністр закордонних справ Російської Федерації Сергій Лавров узявся погрожувати Молдові війною за Придністров'я. Фото: eastnews.ua

Міністр закордонних справ Російської Федерації Сергій Лавров пригрозив Молдові війною, якщо Кишинів "створить загрозу" російським військовим у невизнаному Придністров'ї.

Про це він заявив 1 вересня під час виступу в Московському державному інституті міжнародних відносин, повідомляє російське пропагандистське інформагентство "РИА Новости".

"У Молдові повинні розуміти, що створення загроз безпеці російських миротворців у Придністров'ї розглядатиметься як напад на Росію", – сказав Лавров, виступаючи перед студентами в МДІМВ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Прелюдія перед вторгненням": у Молдові занепокоєні через "мінування" й "незалежність Придністровʼя"

Так звана Придністровська Молдавська Республіка має намір добиватися незалежності і приєднання до Росії. Про терміни приєднання поки що невідомо, випливає з заяви так званого керівника МЗС невизнаного Придністров'я Віталія Ігнатьєва.

У невизнаному Придністровʼї росіяни з кінця червня почали агітувати, щоб чоловіки підписували контракти зі збройними силами Російської Федерації. Оголошення про набір публікують в усіх ЗМІ, розповсюджують через поштові скриньки й розміщують у місцях загального користування.

Молдова на тлі російських погроз може попросити Україну розв'язати питання щодо невизнаного Придністров'я. Кишинів не має боєздатної армії.

Зараз ви читаєте новину «Лавров узявся погрожувати Молдові війною». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути