середа, 22 грудня 2021 16:36

Місто з 13 млн жителів повністю закрили через спалах коронавірусу

Місто з 13 млн жителів повністю закрили через спалах коронавірусу
Студенти вишиковуються в чергу на тестування в Сіані, 21 грудня / Getty Images

У середу місто Сіань на Півночі Китаю наказало всім 13 млн жителів залишатися вдома в умовах суворої ізоляції, оскільки там зростає занепокоєння щодо нового спалаху Covid-19.

Усі домогосподарства міста можуть відправляти одного члена з сім'ї на вулицю раз у два дні для купівлі предметів першої необхідності. А іншим варто залишатися у приміщенні. За винятком надзвичайних ситуацій. Про це пише Daily Mail.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Показали різницю впливу вакцин як третьої бустерної дози після курсу китайської Coronavac

Оскільки Пекін готується прийняти зимові Олімпійські ігри 2022 року в лютому, Китай жорстко бореться з місцевими спалахами в кількох містах.

У середу влада Сіаня повідомила про 52 нові випадки зараження коронавірусом, унаслідок чого з 9 грудня їхня загальна кількість досягла в місті 143 випадків.

Жителям заборонили залишати місто без потреби. Тим, хто хоче виїхати, доведеться надати владі докази й подати заяву на дозвіл, інакше не можна. У місті на коронавірус перевірять також усіх 13 млн жителів.

У місті закрили автобусні й залізничні станції. Влада встановила контрольно-пропускні пункти на дорогах за його межами.

Усі "другорядні" підприємства та громадські об'єкти, крім супермаркетів, магазинів і медичних установ, закриті, а місцева влада закликала роботодавців дозволити людям працювати з дому.

Китай із середини минулого року знизив кількість нових випадків до мінімуму завдяки стратегії суворих обмежень. Навіть поодинокий випадок може призвести до швидкого закриття багатомільйонного міста.

Китай повністю вакцинував проти Covid-19 понад мільярд людей - понад 70% населення. Він випереджає в цьому США та країни Європи.

Зараз ви читаєте новину «Місто з 13 млн жителів повністю закрили через спалах коронавірусу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути