четвер, 21 липня 2022 07:59

Спецтема: Війна Росії проти України

Міноборони США відреагувало на слова Лаврова про "зміну географії"

Міноборони США відреагувало на слова Лаврова про "зміну географії"
США відреагували на слова Сергія Лаврова про цілі Росії поза Донбасом. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Російська Федерація від початку так званої спецоперації планувала захопити більше територій України, а не лише Донбас, як про це говорив диктатор Володимир Путін.

Так слова міністра закордонних справ РФ Сергія Лаврова про нібито розширення планів Москви на війні прокоментував голова міноборони Сполучених Штатів Америки Ллойд Остін на брифінгу, передає "Ліга. Новини".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Держдепі США відповіли на погрози Кремля щодо України: за все відповісте

Він нагадав, що США й раніше називали реальні плани Путіна. За словами голови Пентагону, президент Росії неодноразово говорив, що проводить обмежену операцію із зосередженням на Донбасі, проте "його дії свідчили про протилежне".

"І ми це знали. Наші союзники й партнери знали, що в нього більші (ніж захоплення Донбасу. – Gazeta.ua) амбіції. І Лавров щойно підтвердив це. Це не дивно ні для кого, хто був частиною цього чи спостерігав за цим віддалено. Можливо, це сюрприз для росіян, яким Путін увесь цей час брехав", – сказав Остін.

20 липня Сергій Лавров заявив про "зміну географії" планів Кремля щодо окупації Україні. Це нібито пов'язано з постачанням далекобійної зброї із Заходу. Тепер, за словами міністра, РФ планує захопити не тільки Донеччину й Луганщину, а й інші області.

Радник керівника Офіса президента Михайло Подоляк у відповідь на слова Лаврова заявив: основи географії главі МЗС РФ пояснять ракетні системи HIMARS і далекобійна артилерія.

Зараз ви читаєте новину «Міноборони США відреагувало на слова Лаврова про "зміну географії"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути