середа, 26 жовтня 2022 08:08

Спецтема: Війна Росії проти України

Міністри Нідерландів звільнили від санкцій проти РФ майже 100 компаній

Міністри Нідерландів звільнили від санкцій проти РФ майже 100 компаній
Уряд Нідерландів звільнив від санкцій проти РФ майже 100 фірм. Фото: pixabay.com

У Нідерландах від санкцій, запроваджених Європейським Союзом проти Російської Федерації, звільнили майже 100 фірм та компаній.

Гарантувати звільнення від санкцій у країні можуть міністерства закордонних справ, економіки, фінансів, інфраструктури та освіти, повідомляє RTL News.

"Від початку повномасштабної війни в Україні міністерства Нідерландів надали загалом 91 спеціальний дозвіл. Такі дозволи мають забезпечити певний ступінь гнучкості у конкретних особливих випадках", – ідеться у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Нідерланди нададуть Україні допомогу на закупівлю військового обладнання

Із квітня в ЄС діє заборона для суден під російським прапором заходити в порти. Водночас міністерство інфраструктури та управління водними ресурсами Нідерландів дозволило допускати судна з певним вантажем. У результаті спеціальні дозволи отримали 34 судна, які перевозили, зокрема, алюміній і продовольство.

"Міністерство з питань клімату та енергетичної політики зробило виняток для 25 нідерландських організацій на отримання енергоресурсів із РФ. Вони забезпечують електрикою 150 компаній та установ, зокрема муніципалітети та школи", – пише видання.

Міністерство зовнішньої торгівлі та розвитку співробітництва видало 13 різним організаціям на гуманітарних підставах загалом 18 дозволів. А МЗС Нідерландів видало один дозвіл компанії, щоб та змогла отримати платіж РФ. Мінфін країни тим часом зробив 13 винятків щодо заморожених активів і товарів, які підпадають під санкції.

У Нідерландах стався третій за останні два тижні землетрус у одній і тій самій місцевості. Підземні поштовхи магнітудою 2,2 бала зафіксували у провінції Ґронінґен, де розташоване найбільше у Європі газове родовище.

Ґронінґенське родовище у Нідерландах має достатньо невикористаних потужностей, щоб уже цієї зими замінити більшу частину палива, яке Німеччина імпортувала з Росії.

На тлі висновків експертів та невдоволення населення влада обіцяла припинити розробку родовища до 2023 року. Водночас у разі настання критичної ситуації Нідерланди допускають його перезапускання.

Зараз ви читаєте новину «Міністри Нідерландів звільнили від санкцій проти РФ майже 100 компаній». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути