понеділок, 30 січня 2023 08:37

Спецтема: Війна Росії проти України

Міністр оборони Великої Британії пригадав слова Герасимова перед вторгненням в Україну

Міністр оборони Великої Британії пригадав слова Герасимова перед вторгненням в Україну
Міністр оборони Великої Британії Бен Воллес розповів про слова голови генштабу РФ перед 24 лютого 2022 року.  Фото: president.gov.ua

Напередодні повномасштабного вторгнення в Україну начальник російського генштабу Валерій Герасимов говорив із міністром оборони Великої Британії Беном Воллесом.

Сказав Воллесу, що Росія "більше ніколи не буде приниженою". Про це британський міністр розповів у документальному фільмі BBC "Путін проти Заходу".

За його словами, 11 лютого 2022 року він був у Москві, щоб зустрітися з головою міноборони РФ Сергієм Шойгу. Тоді росіяни продовжували брехати, що не збираються розпочинати велику війну проти України. З такими запевненнями з РФ поїхав і Воллес.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Екстраординарний дзвінок": Джонсон розповів, як Путін погрожував йому ракетним ударом перед війною

Він зазначив, що обидві сторони знали, що РФ бреше. Назвав це "досить страшною, але прямою брехнею", яка підтвердила його віру в початок великої війни.

"Це була демонстрація залякування або сили. Тобто: я збираюся збрехати тобі, ти знаєш, що я брешу, і я знаю, що ти знаєш, що я брешу, і я все ще буду брехати тобі. Думаю, що йшлося про те, щоб сказати: "Я могутній", – сказав Воллес.

Під час закінчення зустрічі в Москві Герасимов сказав главі британського міноборони, що Росія "ніколи більше не буде приниженою".

11 січня Сергій Шойгу зняв Сергія Суровікіна з посади командувача війною проти України й призначив замість нього Валерія Герасимова. Суровікін став його заступником.

Британська розвідка вважає, що призначення Герасимова є "показником зростання серйозності ситуації, перед якою стоїть РФ, і явним визнанням того, що кампанія не відповідає стратегічним завданням Росії.

Заміна керівника російських військ в Україні покликана залагодити безлад в російській армії та перейти до "гіпернаступу". Хоча до проблем РФ у війні привела саме стратегія Герасимова, російський диктатор Володимир Путін все ж довірив йому керівництво армією, повідомляє New York Times.

Зараз ви читаєте новину «Міністр оборони Великої Британії пригадав слова Герасимова перед вторгненням в Україну». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути