Жителям Іспанії необхідно усвідомити величезний вплив вживання м'яса – особливо яловичини, вирощеної на промислових мегафермах – на навколишнє середовище, та відповідним чином змінити свої звички в їжі.
Про це сказав міністр із захисту споживачів Іспанії Альберто Гарсон.
"Люди тут знають про роль, яку парникові гази грають у зміні клімату, але вони, як правило, пов'язують це з автомобілями та транспортом", — сказав Гарсон.
Міністр також додав, що географічне розташування країни робить її надзвичайно вразливою до зміни клімату.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Дніпро перетворюється на пустелю: екологи б'ють на сполох
"Якщо ми не діятимемо, ми маємо справу не лише зі зміною клімату — це буде потрійна криза: втрата біорізноманіття; забруднення та зміна клімату", — сказав він.
Гарсон сказав, що іспанці в середньому споживають кілограм м'яса на тиждень, хоча рекомендована органами охорони здоров'я норма – 200-500 грамів, і що Іспанія на першому місці в ЄС із споживання м'яса. За рік його виробляють у країні 7,6 млн. тонн.
У публічній дискусії слова міністра розкритикували, в тому числі інші представники уряду. Він, захищаючись, заявив, що чекав на таку реакцію, але хтось повинен говорити про це. "Інші країни, як Німеччина, Британія, Франція, суттєво випередили нас у цьому питанні. Це вперше хтось в уряді Іспанії заговорив про те, про що вчені говорять уже давно", - сказав міністр Іспанії.
На Кліматичному саміті у Глазго уклали нову угоду, спрямовану на запобігання небезпечній зміні клімату. Вперше в історії вона містить чіткий план зі скорочення використання вугілля — викопного палива, яке продукує найбільше викидів парникових газів.
Коментарі