четвер, 12 липня 2018 11:36

Мільйонер купив гільйотину за €8 тисяч

Мільйонер купив гільйотину за €8 тисяч
Мільйонер з Франції купив на аукціоні гільйотину

Французький мільйонер Крістоф Фев'є купив 3-метрову гільйотину за €8000.

150-річне знаряддя тортур продав аукціонний дім "Дроут" у Парижі. Представники правозахисних організацій виступили проти такого лоту, пише Daily Mail.

"Вони не повинні були продавати цю гільйотину", - заявив прес-секретар Ради добровільних продажів. "Костюми депортованих до нацистських таборів та інструменти тортур - це занадто емоційні речі".

Проте аукціонний дім все ж продав знаряддя тортур, заявивши, що гільйотина не справжня. Це просто реалістична копія, яку ніколи не використовували для відрубування голів.

Напис "Армія Республіки" свідчить, що проданий на аукціоні лот є реплікою революційної гільйотини. Оригінал використовували під час падіння Французької монархії. Ним обезголовили короля Людовика XVI та його дружину Марію-Антуанетту. Період французької історії між 1793 і 1794 називають "Царювання терору". За той рік у Франції обезголовили 16 тис. людей.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Іржавий літак Елвіса Преслі вартістю $500 тисяч виставили на продаж

Іншу гільйотину продали тим же аукціонним домом за $234 тис. 2011 року. Кажуть, що серед учасників торгів була Леді Ґаґа.

У Голландії продали колекцію з понад 200 раритетних авто. На аукціоні Bonhams змагалися більш як 500 покупців з усього світу. Йдеться про найбільшу колекції класичних моделей марки Ford у світі з приватного музею Дена Хартога. З молотка пішла експозиція, в якій були 220 автомобілів.

Зараз ви читаєте новину «Мільйонер купив гільйотину за €8 тисяч». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути