понеділок, 06 вересня 2021 11:28

Меркель прокоментувала можливість переговорів із "Талібаном"

Меркель прокоментувала можливість переговорів із "Талібаном"
Меркель назвала "хорошим сигналом" те, що кабульський аеропорт знову відкрили для польотів. Фото: Reuters

Канцлерка Німеччини Анґела Меркель виступає за відкриття політичного діалогу з "Талібаном", який захопив владу майже в усьому Афганістані.

Діалог необхідний, щоб евакуювати з Кабула тих афганців, які раніше співпрацювали з німецькими організаціями, заявила вона під час пресконференції в Гаґені в неділю, пише Deutsche Welle. Таке рішення підтримує і кандидат на посаду канцлера ФРН Армін Лашет.

"Ми маємо говорити з ними. Адже з ними зараз доводиться мати справу. Ми хочемо вивести із країни людей, які працювали в німецьких організаціях розвитку та відчувають загрозу", - сказала Меркель.

Переговори з представниками терористичного руху також дадуть нагоду продовжувати постачання гуманітарної допомоги в Афганістан. Вона назвала "добрим сигналом" те, що кабульський аеропорт знову відкрили для польотів.

Коментарі Меркель прозвучали після того, як представник талібів Забіхул Муджахід заявив, що група хотіла б "міцних та офіційних дипломатичних відносин із Німеччиною".

Міністр закордонних справ Німеччини Гайко Маас заявив, що ФРН може відновити роботу дипломатичного представництва в Кабулі за умови, що таліби поважатимуть "основні права людини й жінок зокрема".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: До кінця каденції: Меркель хоче організувати зустріч "нормандської четвірки"

Німеччина евакуювала з Афганістану працівників ЄС і НАТО, журналістів, правозахисників та інших осіб, які потребують захисту. Серед евакуйованих афганців виявилися терористи й потенційні злочинці.

Зараз ви читаєте новину «Меркель прокоментувала можливість переговорів із "Талібаном"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути