понеділок, 20 січня 2020 04:15

Медведєв відзвітував про свою роботу на посаді прем'єра РФ

Медведєв відзвітував про свою роботу на посаді прем'єра РФ
Медведєв задоволений своєю роботою на посаді прем'єра РФ. Фото: Бизнес

Експрем'єр Росії Дмитро Медведєв пояснив свою відставку тим, що довго перебував на посаді - вісім років.

Медведєв задоволений своєю роботою і тим, "як йшли справи і як працював вищий виконавчий орган влади". Таку думку колишній глава російського уряду висловив в інтерв'ю програми "Время" на Першому каналі.

За його словами, перший уряд почав роботу у період кризи, потім було "повернення Криму", санкції, ріст цін, інфляція.

Санкції після анексії Криму "болісно вдарили по економіці". "Після "приєднання" Криму, "повернення" Криму в нашу країну, пішли санкції. Це природно досить болісно також вдарило по економіці, і ми повинні були не тільки налагодити роботу в дуже складних санкційних, та ще й кризових умовах. Уряду довелося зайнятися найважливішою темою, якої ніколи до цього воно не займалося - імпортозаміщенням, тому що цілий ряд товарів виявився відрізаний від нашої країни", - каже він.

Були й невирішені завдання. "Зараз ними потрібно буде займатися. Я маю на увазі те, що у нас майже не росли реальні наявні доходи. Це, звичайно, результат загальноекономічної ситуації, але цим треба займатися. Це, напевно, ключове завдання для нового уряду", - сказав експрем'єр.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Путін може піти на поступки щодо України у перехідний період – російський експерт

Своє призначення на посаду голови Ради Безпеки він не важає незвичайним. Незвичайним є те, каже Медведєв, що такої посади раніше не було. "Але такі ідеї насправді існували. Коли президент запропонував стати заступником голови Ради Безпеки Російської Федерації, а головою за Конституцією є президент, я, природно, погодився, тому що це важлива, потрібна, як мені видається, робота, яку веде Рада Безпеки країни", - заявив колишній очільник уряду РФ.

Медведєв залишається лідером партії "Єдина Росія".

Нагадаємо, тільки-но Путін оголосив про бажання змінити російську конституцію, як прем'єр Дмитро Медведєв разом з усім урядом склали повноваження. Президент РФ вже підписав указ про відставку. На Медведєва він поклав тимчасове виконання обов'язків очільника уряду РФ, а самому уряду наказав виконувати свої обов'язки до формування нового.

Разом з цим Путін планує ввести посаду заступника секретаря Ради безпеки РФ і запропонувати її Дмитру Медведєву.

16 січня Держдума проголосувала за призначення нового прем'єр-міністра. Ним стане запропонований Путіним напередодні ексголова Федеральної податкової служби Михайло Мішустін.

Зараз ви читаєте новину «Медведєв відзвітував про свою роботу на посаді прем'єра РФ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути