середа, 11 серпня 2021 18:34

Медики виявили ще один смертельний вірус

Медики виявили ще один смертельний вірус
Медики знезаражують один одного після відвідування хворих на Еболу в Африці / REUTERS

ВООЗ попереджає, що схожий на Еболу смертельний вірус Марбург почав розповсюджуватися в Африці і його треба зупинити.

У Гвінеї в Західній Африці зафіксували спалах вірусу Марбург, який убиває 88% хворих. Про це пише Daily Star.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Світ на порозі піку смертності від Сovid-19 - прогноз

Регіональний директор ВООЗ в Африці попереджає, якщо не вжити заходів, можна буде побачити повторення катастрофічних наслідків, спричинених лихоманкою Ебола. У 2013-2016 роках Західну Африку вразила смертельна хвороба Ебола, яка швидко поширилася.

"Працюємо з органами охорони здоров'я, щоб вжити швидких заходів, заснованих на попередньому досвіді та знаннях із Гвінеї в боротьбі з Еболою, яка передається аналогічно", - заявив глава ВООЗ в Африці.

Згідно з даними ВООЗ, чоловік із міста Гекеду у Гвінеї неподалік від кордонів із Сьєрра-Леоне й Ліберії, помер 2 серпня. Це спричинило побоювання, що сусідні країни також можуть потерпати від епідемії Марбург. Ще чотири людини, які були з ним у тісному контакті, не мають симптомів.

Вірус Марбург, який уперше ідентифікували 1967 року, належить до тієї ж родини патогенів, що й Ебола, але не має відомих методів лікування чи вакцин. Його назва походить від первісного спалаху в німецькому Марбурзі з подальшими випадками у Франкфурті й сербській столиці Белграді.

Від людини до людини зараження передаються через фізіологічні рідини. Симптоми: лихоманка, головний біль, біль у грудях, у животі, втома. Багато інфікованих потерпають від кровотечі впродовж тижня. У пацієнта із Гвінеї перші симптоми захворювання з'явилися 25 липня, за тиждень до смерті. Вірус Марбург ВООЗ додала до 10 пріоритетних захворювань. Це означає, що він становить "найбільший ризик для здоров'я населення".

Випадки смертельної грибкової інфекції, стійкої до всіх наявних методів лікування, поширюються в будинках для літніх і лікарнях у США. Спалахи Candida auris, дріжджової інфекції, уперше виявленої в Азії 2009 року, зареєстровані в будинку для літніх у ​​Вашингтоні й у двох лікарнях у Далласі. Кілька випадків хвороби показали стійкість до трьох основних класів ліків.

Зараз ви читаєте новину «Медики виявили ще один смертельний вірус». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути