четвер, 16 червня 2022 13:22

Спецтема: Війна Росії проти України

Макрон після побаченого в Ірпені: українці зупинили російську армію
4

Президент Франції Еммануель Макрон, канцлер Німеччини Олаф Шольц і прем'єр-міністр Італії Маріо Драґі відвідали Ірпінь на Київщині
Фото: t.me/OleksiyKuleba
Президент Франції Еммануель Макрон, канцлер Німеччини Олаф Шольц і прем'єр-міністр Італії Маріо Драґі відвідали Ірпінь на Київщині
Президент Франції Еммануель Макрон, канцлер Німеччини Олаф Шольц і прем'єр-міністр Італії Маріо Драґі відвідали Ірпінь на Київщині
Приїхав в Ірпінь і президент Румунії Клаус Йоганніс

Президент Франції Еммануель Макрон після побаченого в Ірпені на Київщині високо оцінив героїзм українців і запевнив, що Париж повністю на боці України.

"Усі ми бачили ці образи зруйнованого міста, яке є одночасно містом-героєм. Саме тут, серед інших місць, українці зупинили російську армію, що наступала на Київ. Тож ви повинні уявити собі героїзм армії, а також українського народу", – сказав французький лідер, передає Le Monde.

Зазначив, що "сьогодні Україна має вміти чинити опір і перемагати".

"Ми на боці українських чоловіків і жінок – без будь-якої двозначності", – наголосив Макрон.

Він запевнив, що Париж повністю підтримує розслідування воєнних злочинів армії РФ в Україні. За його словами, він зустрінеться з президентом Володимиром Зеленським, щоб "поговорити про те, що буде далі".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Шольцу, Макрону й Драґі показали зруйнований ЖК в Ірпені - відео

Побачивши зруйновані росіянами житлові квартали, канцлер Німеччини Олаф Шольц пообіцяв "пам'ятати це під час прийняття рішень", передає Bild.

"Це багато говорить про агресивну війну Росії, яка просто націлена на знищення. Ми повинні пам'ятати про це завжди, коли щось вирішуємо", – сказав канцлер.

Шольц і Макрон неодноразово розмовляли телефоном із президентом Росії Володимиром Путіним після 24 лютого. За це їх критикували як в середині країн, так і за кордоном. Зокрема, президент Польщі Анджей Дуда.

Еммануель Макрон, Олаф Шольц і прем'єр-міністр Італії Маріо Драґі прибули до Києва з офіційним візитом вранці 16 червня. Після відвідин Ірпеня у них запланована зустріч із Володимиром Зеленським.

Раніше спільну поїздку Макрона, Шольца й Драґі неодноразово анонсували в ЗМІ, але офіційного підтвердження не було.

Лідери трьох країн "везуть в Україну кандидатство в ЄС". Також вони проситимуть повернутися до переговорного процесу з Володимиром Путіним, заявив радник міністра внутрішніх справ Віктор Андрусів.

Пізніше стало відомо про приїзд до Києва президента Румунії Клауса Йоганніса. Він також зустрінеться із Зеленським.

Зараз ви читаєте новину «Макрон після побаченого в Ірпені: українці зупинили російську армію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути