четвер, 09 червня 2022 09:03

Спецтема: Війна Росії проти України

Президент Польщі різко висловився про дзвінки Макрона і Шольца Путіну

Президент Польщі різко висловився про дзвінки Макрона і Шольца Путіну
Президент Польщі Анджей Дуда. Фото: facebook.com/andrzejduda

Президент Польщі Анджей Дуда розкритикував ідею переговорів з президентом Російської Федерації Володимиром Путіним на тлі повномасштабного вторгнення в Україну.

Про своє ставлення він розповів в інтерв'ю, передає Bild.

Дуду запитали, чи боїться канцлер Німеччини Олаф Шольц Путіна, якщо, як і президент Франції, вважає, що "рішення може бути тільки шляхом переговорів".

"Мене вражають усі ті переговори, які зараз ведуться з Путіним. Канцлер Шольц, президент Еммануель Макрон. Ці розмови марні. Що вони роблять? Вони лише узаконюють особу, відповідальну за злочини, вчинені російською армією в Україні. Він несе за це відповідальність. Він вирішив ввести туди війська. Йому підпорядковуються командири. Володимир Путін.

Хто-небудь так розмовляв з Адольфом Гітлером під час Другої світової війни? Хтось казав, що Адольф Гітлер мав зберегти обличчя? Що ми повинні діяти так, щоб не принизити Адольфа Гітлера? Я не чув про таке", - заявив Дуда.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Дуда вирушив у турне на підтримку України

Зазначив, що жодну угоду щодо війни в Україні не можна ухвалювати без згоди українського уряду, а ситуація здатна розв'язатися за допомогою підтримки української оборони.

"Я був би найбільше зацікавлений в тому, аби українська оборона отримала таку підтримку, щоб витіснити росіян зі своєї території", - додав польський лідер.

З початку повномасштабного вторгнення Росії Олаф Шольц неодноразово розмовляв із Володимиром Путіним телефоном. Шеститижнева перерва у цих контактах відбулася лише після викриття звірств російської армії в Бучі. 8 червня Шольц знову розмовляли з Путіним. Вони домовилися, що необхідно зробити все, щоб дозволити експорт зерна з України.

Президент Володимир Зеленський раніше повідомляв, що Еммануель Макрон закликав його піти на поступки перед окупантом, щоби "зберегти обличчя Путіну".

Пізніше Макрон заявив, що "Росію не можна зараз принижувати".

Зараз ви читаєте новину «Президент Польщі різко висловився про дзвінки Макрона і Шольца Путіну». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути