Ексклюзиви
середа, 15 лютого 2023 09:59

Людей все ще дістають із-під завалів: кількість загиблих від землетрусу в Туреччині невпинно росте
28

У Туреччині та Сирії рятувальники продовжують розбирати завали після серії потужних землетрусів, які сколихнули країни минулого тижня.

Кількість жертв продовжує зростати, повідомляє Reuters. Станом на ранок 15 лютого відомо вже про понад 41 тис. загиблих.

"Водночас під завалами рятувальники досі продовжують знаходити людей, які вижили. За словами президента Туреччини Реджепа Таїпа Ердогана, турецькі втрати склали 35,3 тисячі загиблих. У Сирії, згідно з повідомленнями державних ЗМІ та агентства ООН, загинуло понад 5814 людей", – пише видання.

Стихійне лихо призвело до знищення цілих міст у Туреччині та Сирії. Сотні тисяч людей залишилися без даху над головою і тепер змушені виживати у складних умовах.

Кількість загиблих від землетрусу в Туреччині та Сирії сягнула психологічної позначки
Фото: eastnews.ua
Кількість загиблих від землетрусу в Туреччині та Сирії сягнула психологічної позначки
Кількість загиблих від землетрусу в Туреччині та Сирії сягнула психологічної позначки
Кількість загиблих від землетрусу в Туреччині та Сирії сягнула психологічної позначки
Кількість загиблих від землетрусу в Туреччині та Сирії сягнула психологічної позначки

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Росії стався потужний землетрус

Багато людей, які залишилися без житла, бідкаються, що гуманітарної допомоги катастрофічно не вистачає. Їм доводиться жити у наметах чи самостійно будувати імпровізоване житло.

Рятувальна операція триває понад тиждень. Попри суттєві руйнування під завалами продовжують знаходити тих, хто вижив.

"Дев'ятьох людей врятували з-під завалів у Туреччині 14 лютого. І це понад майже тиждень після сильного землетрусу. Серед врятованих були два брати у віці 17 та 21 роки, витягнуті з багатоквартирного будинку в провінції Кахраманмарас. Врятовані також сирійський чоловік та молода жінка в Антак'ї. Деякі люди пробули під завалами своїх будинків понад 200 годин", – ідеться у повідомленні.

Рятувальники стверджують, що під завалами все ще можуть бути живі люди, тому пошукові операції не зупиняють ні на хвилину. Водночас в ООН заявили, що рятувальні операції добігають кінця. Надалі увага фокусуватиметься на наданні допомоги тим, хто втратив домівку.

Уранці 6 лютого в Туреччині стався сильний землетрус магнітудою 7,9. Він був відчутний на Кіпрі, у Лівані та Сирії. Після основного землетрусу сталося декілька афтершоків.

Землетруси такого масштабу трапляються рідко. У середньому в будь-якій точці світу їх відбувається менш ніж п'ять на рік. За останні 25 років у Туреччині сталося сім землетрусів магнітудою 7,0 або більше.

Влада Туреччини затримала низку людей, відповідальних за зведення будівель, які зруйнувалися під час потужного землетрусу. У країні спалахнула хвиля критики про нібито низьку якість будинків.

Україна для допомоги відправила у Туреччину групу рятувальників. Вони вже обстежили понад 200 будівель, розібрали 94 завали й знайшли 12 загиблих.

Зараз ви читаєте новину «Людей все ще дістають із-під завалів: кількість загиблих від землетрусу в Туреччині невпинно росте». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути