неділя, 12 лютого 2023 18:12

Землетрус у Туреччині: роботу українських рятувальників показали на відео

Землетрус у Туреччині: роботу українських рятувальників показали на відео
Українські рятувальники продовжують працювати в зоні стихійного лиха в Туреччині. Фото: скріншот з відео

Українські рятувальники продовжують працювати в зоні стихійного лиха в Туреччині.

Вони розібрали 94 завали, надали медичну допомогу чотирьом людям і деблокували тіла 12 загиблих людей. Про це повідомляє пресслужба ДСНС України в Facebook. Служба також виклала відео, на якому видно, як працюють українські рятувальники у Туреччині.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Землетрус у Туреччині та Сирії: кількість загиблих перевищила вже 33 тисячі

"Сьогодні до проведення пошукових робіт та ліквідації наслідків землетрусу активно залучалися важка техніка зведеного загону ДСНС, що працює у Туреччині", – йдеться у повідомленні.

Також повідомляється, що координаційним центром визначено нові сектори для наших рятувальників, які вони відпрацьовують, використовуючи весь спектр сучасного обладнання та техніки, що привезли із собою.

Всього з початку робіт пошуково-рятувальними групами зведеного загону ДСНС обстежено 224 зруйнованих будівель та споруд, розібрано 94 завали, надано медичну допомогу чотирьом особам, деблоковано тіла 12 загиблих людей.

Уранці 6 лютого південний схід Туреччини сколихнули кілька потужних землетрусів, магнітуда основного становила 7,7 бала.

В обідню пору поштовхи повторилися, спричинивши нові руйнування. Землетруси завдали серйозних руйнувань і Сирії, відчувалися і в інших країнах.

Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган оголосив тримісячний надзвичайний стан у 10 провінціях, які найбільше постраждали від землетрусу. У країні також оголосили семиденну жалобу у зв'язку з трагедією.

Зараз ви читаєте новину «Землетрус у Туреччині: роботу українських рятувальників показали на відео». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути