середа, 02 червня 2021 14:04

Лукашенко виставив винною Україну в закритті неба для Білорусі

Лукашенко виставив винною Україну в закритті неба для Білорусі
Лукашенко звинуватив Україну у порушенні угод про авіасполучення. Фото: Reuters

Білоруський диктатор Олександр Лукашенко назвав заборону авіакомпаніям Білорусі літати над повітряним простором України політизацією. Він збирається скаржитися з цього приводу в Міжнародну організацію цивільної авіації – ICAO.

Про це заявили в Міністерстві транспорту та комунікацій Білорусі.

За словами представників з департаменту авіації, рішення України порушує положення Чиказької конвенції про міжнародну цивільну авіацію 1944 року та угоди з Білоруссю про повітряне сполучення 1995-го.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В обхід Білорусі: авіакомпаніям пропонують літати через Україну

Білоруські чиновники пригадали катастрофу літака Ту-154 авіакомпанії "Сибір", який 2001 року ненавмисно збили під час російсько-українських військових навчань, трагедію лайнера Malaysia Airlines, збитого бойовиками на Донбасі, й інцидент з літаком "Белавіа", який 2016-го на вимогу СБУ повернули в аеропорт "Київ" через учасника антимайдану, що летів на ньому.

"Авіаційна влада Республіки Білорусь не рекомендує іноземним авіаперевізникам використовувати повітряний простір України для здійснення польотів", – заявили у відомстві.

Посольство Білорусі в Україні направило Міністерству закордонних справ ноту протесту через припинення авіасполучень з 26 травня. Україна закрила своє небо для Білорусі через викрадення пасажирського лайнера Ryanair та арешт опозиційного журналіста Романа Протасевича 23 травня.

Зараз ви читаєте новину «Лукашенко виставив винною Україну в закритті неба для Білорусі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути