вівторок, 25 травня 2021 15:48

Білорусь різко відреагувала на припинення Україною авіасполучень

Білорусь різко відреагувала на припинення Україною авіасполучень
Посольство Білорусі в Україні направило ноту протесту МЗС. Фото: Reuters

Посольство Білорусі в Україні направило Міністерству закордонних справ ноту протесту через припинення авіасполучень з 26 травня.

Про це йдеться в заяві посольства.

У ноті йдеться про те, що Білорусь "з подивом" прийняла рішення української сторони припинити авіасполучення. За словами білоруських дипломатів, це рішення є "нічим не обґрунтованим, воно виглядає особливо абсурдним".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В обхід Білорусі: авіакомпаніям пропонують літати через Україну

У посольстві Білорусі поскаржились, що Україна ухвалила рішення через загрозу для іноземних громадян, хоча сама не може забезпечити безпеку посольства, натякаючи на інцидент 22 травня. Тоді в Києві затримали білоруса, який хотів перекинути до посольства Білорусі мішок з гноєм.

Білоруські дипломати також вирішили нагадати, скільки через їхні пункти пропуску вʼїхало до України українців та скільки авіакомпанія "Белавіа" заплатила українській стороні за польоти на регулярних рейсах та за обслуговування в аеропортах України - $14 млн.

У Білорусі рішення України називають "авіаційною блокадою" та звинувачують у майбутніх збитках білоруської авіації. За словами представників посольства, там сподіваються, що українська сторона повернеться "у русло шанобливих і відповідальних взаємин".

26 травня з 00:00 Україна припиняє авіасполучення з Білоруссю. Встановлюється заборона на здійснення будь-яких видів польотів між пунктами призначення, розташованих на території України й Білорусі.

Зараз ви читаєте новину «Білорусь різко відреагувала на припинення Україною авіасполучень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути