понеділок, 13 вересня 2021 11:59

Лукашенко хоче розмістити С-400 на кордоні з Україною

Лукашенко хоче розмістити С-400 на кордоні з Україною
П'ята за рік зустріч Путіна та Лукашенка, Москва, 9 вересня 2021 року / Reuters

Самопроголошений президент Білорусі Лукашенко прагне розмістити на білорусько-українському кордоні російські зенітно-ракетні комплекси C-400.

Він розповів про наміри придбати в Росії озброєння на суму понад $1 млрд. Обговоренню цього була присвячена значна частина його розмови з Путіним. Про це Лукашенко заявив під час візиту на полігон у рамках військових навчань "Захід-2021", пише білоруське державне інформагентство БЕЛТА.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Білорусі з підручників прибрали згадки про Алексієвич та Шушкевича

"Я нагадав йому про С-400. Розповів, де хочемо поставити ці комплекси. У нас комплексами С-300 перекритий периметр західного напрямку. Але додався теж південний напрямок. З білоруськими генералами та росіянами обговорювали цю тему. Нас починають із півдня підігрівати. Маємо готуватися - 1200 кілометрів кордону з Україною. Нам слід закривати також цей периметр. Якраз говорили, що С-400 нам згодяться. Путін дав доручення міністру оборони, щоб з нашими пропрацювали ці питання, щоб поставити ці комплекси нам", - сказав Лукашенко.

За його словами, вони з Путіним погодили список озброєння, який Білорусь отримає до 2025-го.

"Це близько десятка літаків, частину з яких ми вже отримали, кілька десятків гелікоптерів Тор-М2. Це свідчить, що ми, як і Росія, серйозно сприймаємо західний напрямок, де безпосередньо межуємо з військами НАТО", - додав білоруський диктатор.

Білорусь планує закупити російське озброєння більш ніж на $1 млрд. Про це заявив Лукашенко на полігоні під Барановичами, де відбуваються російсько-білоруські військові навчання "Захід-2021".

Зараз ви читаєте новину «Лукашенко хоче розмістити С-400 на кордоні з Україною». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути