неділя, 12 вересня 2021 14:52

Білорусь купить у РФ зброї на понад $1 млрд

Білорусь купить у РФ зброї на понад $1 млрд
Лукашенко і Путін обговорили питання оборони і безпеки. Фото: БеЛта

Білорусь планує закупити російське озброєння більш ніж на $1 мільярд.

Про це заявив самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко на Обуз-Лісновському полігоні під Барановичами, де проходять російсько-білоруські військові навчання "Захід-2021".

Лукашенко розповів, що на переговорах у Кремлі він і президент Росії Володимир Путін обговорили питанням оборони і безпеки, перспективи поставок комплексів C-400 в Білорусь.

"Затягла конкретика: від будівництва об'єктів, – в тому числі космодром Східний, – закінчуючи питанням озброєнь. Ми обговорювали ці проблеми.

Зараз комплексами С-300 повністю перекрили західний напрямок Білорусі, але у нас додався південний напрямок", – сказав Лукашенко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Російсько-білоруські військові навчання: оцінили загрози для України

За його словами, завершився перший етап спільних навчань "Захід-2021". Після його закінчення, завершуються збори для військовослужбовців територіальних військ.

"Це один із найважливіших заходів підготовки збройних сил, який проводиться на тлі безперервної гібридної агресії з боку Заходу щодо Білорусі й Росії. Ми бачимо нові ризики і виклики на заході Союзної держави, загострення обстановки на кордонах держав – членів ОДКБ", – додав Лукашенко.

8 вересня до Білорусі прибули російські винищувачі СУ-30СМ. Вони нестимуть чергування з охорони повітряних кордонів, передає міноборони Білорусі.

Зараз ви читаєте новину «Білорусь купить у РФ зброї на понад $1 млрд». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути