четвер, 01 серпня 2024 09:52

Лідер Ірану наказав вдарити по Ізраїлю

Лідер Ірану наказав вдарити по Ізраїлю
У Тегерані вбили лідера радикального палестинського руху ХАМАС. Фото: eastnews.ua

Верховний лідер Ірану аятола Алі Хаменеї наказав завдати прямого удару по Ізраїлю у відповідь на вбивство в Тегерані лідера ХАМАСу Ісмаїла Ганії.

Хаменеї віддав наказ на екстреному засіданні Вищої ради національної безпеки Ірану в середу вранці, пише The New York Times із посиланням на іранських чиновників.

"Іран і ХАМАС звинуватили Ізраїль у вбивстві. Ізраїль, який воює з ХАМАС у Секторі Гази, не визнав і не заперечив вбивство Ганії. Той перебував у Тегерані на інавгурації нового президента Ірану. Наразі незрозуміло, наскільки жорсткою буде відповідь Ірану, і чи буде він ще раз калібрувати свою атаку, щоб уникнути ескалації", - зазначає видання.

У своїй публічній заяві з приводу смерті Ганії Хаменеї дав зрозуміти, що Іран відповість безпосередньо, заявивши:

"Ми вважаємо помсту за його кров своїм обов'язком, оскільки це сталося на території Ісламської Республіки. Ізраїль створив умови для отримання суворого покарання".

У заявах інших іранських офіційних осіб, зокрема нового президента Масуда Пезешкіана, Міністерства закордонних справ, Корпусу вартових і представництва Ірану в ООН, також відкрито говорилося, що Іран відповість Ізраїлю.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ізраїль зведе рахунки з усіма ворогами - Нетаньягу

"Іранське військове командування розглядає можливість ще однієї комбінованої атаки дронів і ракет на військові об'єкти поблизу Тель-Авіва і Хайфи, але намагатиметься уникати ударів по цивільних об'єктах", - заявили іранські офіційні особи.

Один із варіантів, що розглядається, скоординована атака з боку Ірану та інших фронтів, де він має союзницькі сили, зокрема Ємену, Сирії та Іраку, для досягнення максимального ефекту.

"Хаменеї доручив військовим командирам Революційної гвардії і армії підготувати плани як нападу, так і оборони на випадок, якщо війна розшириться, і Ізраїль або Сполучені Штати Америки завдадуть удару по Ірану", - повідомило видання.

У Тегерані вбили лідера радикального палестинського руху ХАМАС. Ісмаїл Ганія та один із його охоронців були вбиті в результаті обстрілу їхньої резиденції в столиці Ірану, повідомляє Mehr із посиланням на заяву Корпусу вартових ісламської революції.

Зараз ви читаєте новину «Лідер Ірану наказав вдарити по Ізраїлю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути