субота, 19 листопада 2016 10:01

Леха та Марію Качинських перепоховали у королівському замку

Леха та Марію Качинських перепоховали у королівському замку
Фото: News JS Polska

У краківському королівському замку на Вавелі відбулося перепоховання президентського подружжя Лєха та Марії Качиньських.

Церемонія мала закритий характер, у ній взяли участь найближчі родичі екс-президента та його дружини, зокрема донька Марта та брат-близнюк Ярослав Качинський, а також президент та прем'єр-міністр країни Анджей Дуда та Беата Шидло, повідомляє Укрінформ.

Президентське подружжя перепоховали у новому саркофазі з білого мармуру, оскільки попередній під час ексгумації 14 листопада був пошкоджений.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Літак впав на житловий будинок

Президентське подружжя Качинських стало першим з переліку жертв Смоленської катастрофи, яких планували ексгумувати. У рамках судмедекспертизи міжнародна група експертів з 14-осіб провела комп'ютерну томографію та інші дослідження, взяла проби ДНК.

Як повідомлялося, у червні Національна прокуратура розпорядилася провести ексгумацію тіл 83 жертв Смоленської катастрофи. Цього року буде проведено загалом 10 ексгумацій, решту – до кінця наступного року.

Зараз ви читаєте новину «Леха та Марію Качинських перепоховали у королівському замку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути