Ексклюзиви
неділя, 16 жовтня 2022 06:24

Спецтема: Війна Росії проти України

"Кухар Путіна" хоче вислужитися і принизити міноборони Росії – ISW

"Кухар Путіна" хоче вислужитися і принизити міноборони Росії – ISW
Власник ПВК Wagner Group Євгеній Пригожин намагається вислужитися перед президентом Росії Володимиром Путіним, йдеться у звіті ISW. Фото: currenttime.tv

Приватна військова компанія Wagner Group намагається і далі довести перевагу над міністерством оборони Росії та сухопутними силами.

Російські окупанти почали частіше скаржитися на те, що з початку війни беруть участь у бойових діях без перерв і ротацій. Про це зазначають аналітики американського Інституту вивчення війни (ISW) у вечірньому звіті 15 жовтня.

Службовці 126-ї окремої бригади берегової оборони Чорноморського флоту, що перебувають на території тимчасово захопленої Херсонщини, записали ролик, у якому розповіли, що мають один БТР на 80 осіб.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Найманець ПВК "Вагнер" та співробітниця ФСБ втекли до Франції, де свідчать проти режиму Путіна

Після поширення відео ПВК вказала, що її керівництво вирішило передати чотири позашляховики 126-му батальйону берегової оборони для "підтримання зусиль з утримання лінії фронту".

"Це заслуговує на увагу на тлі попередньої оцінки про те, що власник ПВК Wagner Group Євгеній Пригожин активно намагається вислужитися перед президентом Росії Володимиром Путіним і відокремити свої сили від звичайних сил міноборони РФ", – підкреслили в ISW.

Водночас аналітики пояснили, що передавання основного обладнання підрозділу сухопутним силам Росії може бути неявною критикою очевидної неспроможності міністерства оборони забезпечити такими потребами солдатів.

Після постійних невдач Росії на полі бою дедалі більше "гравців російської системи" критикують керівництво міноборони РФ. До критики долучилися чеченський лідер Рамзан Кадиров і власник приватної військової компанії Wagner Group Євген Пригожин. Про це йдеться в огляді британської розвідки.

У Росії стрімко шириться інформація про розбіжності всередині Кремля, яку нещодавно оприлюднили західні ЗМІ. Це підриває видимість стабільності режиму російського диктатора Володимира Путіна.

Зараз ви читаєте новину «"Кухар Путіна" хоче вислужитися і принизити міноборони Росії – ISW». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути