Ексклюзиви
середа, 29 березня 2017 20:18

"Крим наш" стало мантрою у росіян - журналіст

"Крим наш" стало мантрою у росіян - журналіст
Роман Цимбалюк: "Росіяни, як мантру повторюють: "Крим наш, Крим наш" / фото: УНІАН

Не варто думати, що росіяни якісь придуркуваті і не розуміють, що відбувається у них в країні та у сусідів.

Про це в інтерв'ю Цензор.нет розповідає український журналіст Роман Цимбалюк.

"Була 3 річниця анексії Криму, ми ходили до Московського держуніверситету, розмовляли там з людьми, які святкували (туди зігнали студентів, бюджетників - Gazeta.ua). І от у мене таке враження, що вони, як мантру повторюють: "Крим наш, Крим наш", а якщо ти скажеш якось по-іншому, то ти - зрадник Батьківщини і зрадник Путіна. І ще спостереження - вони це подають, вже як досягнення минулих років. А я їм кажу: "3 роки і 2 місяці тому ви ж самі не знали, що так може статися. Ви ж всі кричите, що Крим був російським, але ж рішення не ви ухвалювали, а ухвалювала одна людина за кремлівським муром, яка завдяки анексії за 3 роки фактично зачистила російську опозицію!", - розповідає він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Злидні покликали на вулицю" - журналіст про протести в РФ

Росіяни розуміють, що напали на сусідню державу. Але не визнають цього, каже журналіст.

"Якщо ти поставиш одне питання "Чи вірите ви, що російські війська беруть участь у війні на Донбасі?", вони скажуть – "Ні!" Але можна поставити 10 питань: "А звідки ж на Донбасі зброя, якщо там не було складів?", "Звідки у них сучасні російські танки?" от коли ти задаєш оці "чому", то загальна більшість погодиться з тим, що Росія бере участь у цій війні, скажуть: "Так, ну і що, що там російські війська, там живуть наші люди, є наші інтереси, а такої держави, як Україна, немає", - пояснює він.

У березні 2014 року після введення військ Росія анексувала український Крим. Згодом почала дестабілізувати ситуацію на Донбасі. РФ постачає терористам ДНР і ЛНР озброєння та направляє на Донбас найманців і свої регулярні війська. З середини квітня 2014 року в Луганській і Донецькій областях тривають бойові дії.

Зараз ви читаєте новину «"Крим наш" стало мантрою у росіян - журналіст». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути