четвер, 22 грудня 2022 14:08

Спецтема: Війна Росії проти України

Кремль відреагував на візит Зеленського до Байдена

Кремль відреагував на візит Зеленського до Байдена
Кремль не почув "закликів до миру" на зустрічі президентів України та США у Вашингтоні. Фото: ТАСС

Під час візиту президента Володимира Зеленського у Сполучені Штати Америки не прозвучало слів, які свідчили б про "готовність прислухатися до занепокоєнь Росії".

Про це заявили у Кремлі, передають пропагандиські росЗМІ.

"З жалем констатуємо, що від Байдена (президента США Джо Байдена. – Gazeta.ua) і Зеленського не прозвучало слів про потенційну готовність дослухатися до стурбованості Росії", – заявив речник російського президента Дмитро Пєсков.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: З втратами змирився: у США розкрили подальші плани Путіна в Україні

Він вважає, що не прозвучало й "закликів до миру". За його словами, це доводить, що США нібито ведуть проксі-війну з Росією "до останнього українця".

Пєсков також прокоментував рішення США надіслати Україні зенітні ракетні комплекси Patriot. За його словами, Patriot, як і всі інші види озброєння, що постачають Києву, стануть цілями для російської армії.

Поставки ракетних комплексів не сприятимуть врегулюванню конфлікту й не завадять Росії досягти своїх цілей, сказав Пєсков.

21 грудня Володимир Зеленський вперше покинув Україну від початку повномасштабного вторгнення Росії – вирушив у США з робочим одноденним візитом. У Вашингтоні президент провів переговори з американським колегою Джо Байденом та виступив перед Конгресом США.

Зеленський особисто передав Байдену нагороду від українського воїна з Бахмута, а Конгресу – український бойовий прапор звідти.

У новому пакеті військової допомоги Україні від США (на суму $1,85 млрд), про який офіційно оголосили на тлі приїзду Зеленського в Америку, передбачається надання батареї зенітно-ракетного комплексу Patriot із боєприпасами.

Загалом США надали Україні приблизно $21,2 млрд з початку повномасштабного вторгнення Росії 24 лютого.

Зараз ви читаєте новину «Кремль відреагував на візит Зеленського до Байдена». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути