Ексклюзиви
четвер, 18 травня 2023 10:01

Кремль погрожує чиновникам, які надумали звільнятися у війну – британська розвідка

Кремль погрожує чиновникам, які надумали звільнятися у війну – британська розвідка
Британська розвідка підтвердила, що Кремль забороняє посадовцям звільнятись, поки іде війна. Фото: розміщене на ukrinform.ua

Росія, ймовірно, забороняє високопосадовцям йти зі своїх посад, поки триває повномасштабна війна проти України.

Чиновникам, які хочуть звільнитися, погрожують сфабрикованими кримінальними звинуваченнями. Про це повідомило міноборони Великої Британії у Тwitter 18 травня.

За даними розвідки країни, ці заборони, ймовірно, діють стосовно регіональних лідерів, співробітників силових структур та членів адміністрації президента.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Пригожин впав у немилість путінських чиновників

Як зазначається, у приватному порядку багато офіційних осіб РФ можуть дуже скептично ставляться до війни. Також часто відчувають стрес на роботі в проблемному апараті воєнного часу.

Заборони посадовці РФ дотримуватиметься, завдяки сильним натякам Кремля: тим, хто пішов у відставку, пред'являть сфабриковані кримінальні звинувачення, додали аналітики.

"Крім того, що влада стурбована пробілами у можливостях держапарату, які залишаться після виходу чиновників у відставку, влада, ймовірно, також намагається запобігти будь-якому враженню поразки і зміцнити почуття колективної відповідальності за війну", – зауважили у британському міноборони.

Раніше прессекретар президента Росії Дмитро Пєсков підтвердив, що Росія посилила обмеження на виїзд за кордон для декого, хто працює у "чутливих" сферах.

За даними ЗМІ, спецслужби РФ конфіскують паспорти високих чиновників та керівників державних компаній, щоб запобігти поїздкам за кордон, оскільки режим Володимира Путіна ширить параною щодо витоків інформації і дезертирства

Зараз ви читаєте новину «Кремль погрожує чиновникам, які надумали звільнятися у війну – британська розвідка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути