четвер, 14 квітня 2022 19:31

Спецтема: Війна Росії проти України

Крейсер "Москва" став найдорожчою втратою Росії у війні з Україною - Forbes

Автор: Forbes
 

Російський крейсер "Москва", у який поцілили українські ракети, став найдорожчою військовою втратою Росії у війні з Україною.

Про це пише видання Forbes.

Forbes розрахував приблизну вартість, порівнявши "Москву" з крейсером того ж класу "Україна", який 1995 року коштував $720 млн.

2020-го крейсер ремонтували. Вартість ремонту невідома, але в лінку на новину про ремонт від державної "Кримської газети" зазначена сума 30 млрд рублів, або $363 млн за курсом на 14 квітня.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "В України з'явилася суб'єктність" - що означають часті візити іноземних лідерів у Київ

Увесь екіпаж, штатна чисельність якого становить 500–760 осіб, евакуювали, пишуть російські медіа з посиланням на міністерство оборони Росії. Повна евакуація означатиме, що корабель не можна буде залишити на плаву і його потоплять.

До того, як ЗСУ влучили в "Москву", найдорожчою втратою для Росії був великий десантний літак Іл-76. Його вартість - $86 млн. Загалом українська армія знищила 160 літаків на $3,8 млрд. З початку повномасштабного вторгнення, за розрахунками Forbes, Росія втратила техніки на понад $10,8 млрд. ЗСУ перетворили її на металобрухт, вартість якого Forbes оцінює в $45 млн.

У ніч на 14 квітня дві українські ракети "Нептун" вразили флагман Чорноморського флоту Росії з найпотужнішим озброєнням. Сумарна кількість крилатих ракет кораблів Чорноморського флоту Росії, що перебувають в Чорному морі, зменшилася із 72 до 56.

Зараз ви читаєте новину «Крейсер "Москва" став найдорожчою втратою Росії у війні з Україною - Forbes». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути