середа, 13 квітня 2022 17:05

Спецтема: Війна Росії проти України

"В України з'явилася суб'єктність" - що означають часті візити іноземних лідерів у Київ

"В України з'явилася суб'єктність" - що означають часті візити іноземних лідерів у Київ
Візити іноземних лідерів – це жести підтримки українського народу у боротьбі з російськими окупантами, наголошує Антон Кучухідзе. Фото: delo.ua

Україна у світі має авторитет та силу завдяки рішучому опору російським окупантам. Країна отримали суб'єктність у міжнародній політиці - саме тому до Києва часто почали приїжджати світові лідери. Про це в коментарі Gazeta.ua розповів політолог-міжнародник Антон Кучухідзе.

"Часті візити - це сигнал, що роль президента України, Міністерства закордонних справ, Збройних сил значно зросла. В питаннях європейської безпеки, міжнародної політики. Суб'єктність військово-політичного керівництва держави надзвичайно висока. Закінчилася епоха, коли про Україну говорили як про об'єкт міжнародних відносин", - каже Кучухідзе.

Візити іноземних лідерів - це жести підтримки українського народу в боротьбі з російськими окупантами, наголошує політолог.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Треба говорити про ембарго на нафту" - що Росії буде за застосування хімічної зброї в Маріуполі

"Це також можливість обміну розвідданними, оперативною інформацією. Особисті зустрічі дозволяють обговорити наступні кроки по військовому посиленню української армії. Це можливість домовлятися про надання зброї. Зокрема, наступальної, летальної зброї. Інтенсивність цих візитів свідчить, що це абсолютно реально", - каже Кучухідзе.

Україна стала суб'єктом у новому політичному союзі, що почав формуватися кілька років тому, пояснює експерт.

"Маю на увазі геополітичний проєкт Лондон - Анкара. В якому наша країна має авторитет та силу завдяки рішучому опору окупантам. По дузі від Британії до Туреччини через Балтику та Польщу в нас є малі військово-політичні союзи. Перед широкомасштабною війною, зокрема, оголосили про формування союзу Польща - Британія - Україна. В нас є серйозний союз із Балтійськими державами. Є так звана "квадрига" з Туреччиною. Саме ці держави найбільше забезпечували останнім часом військову підтримку України. Вони є нашими найбільшими лобістами в багатьох військових питаннях", - пояснює Кучухідзе.

13 квітня президенти Польщі, Литви, Латвії та Естонії Анджей Дуда, Ґітанас Науседа, Егілс Левітс, Алар Каріс прибули в Київ.

9 квітня прем'єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон відвідував Київ із неанонсованим візитом для переговорів із президентом Володимиром Зеленським.

Того ж дня Зеленський зустрівся в Києві з канцлером Австрії Карлом Негаммером. Австрія тримає нейтралітет у питанні війни Росії проти України, однак Негаммер оголосив про новий пакет санкцій проти РФ.

На день раніше в Україні побувала голова Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн. Вона передала Володимиру Зеленському опитувальник для надання Україні статусу кандидата в ЄС.

Зараз ви читаєте новину «"В України з'явилася суб'єктність" - що означають часті візити іноземних лідерів у Київ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути