пʼятниця, 20 березня 2020 08:45

Коронавірус шириться світом: статистика жертв та скільки людей вилікувались

Автор: gisanddata.maps.arcgis.com
  Від початку спалаху коронавірусної інфекції у світі на Covid-19 захворіли понад 245,7 тис. людей
Від початку спалаху коронавірусної інфекції у світі на Covid-19 захворіли понад 245,7 тис. людей

Від початку спалаху коронавірусної інфекції у світі на Covid-19 захворіли понад 245,7 тис. людей. Недуга забрала 10, 046 тис. життів.

Побороли хворобу понад 88,4 тис. пацієнтів, повідомляє Worldometer.

Найбільше інфікованих все ще спостерігають на території материкового Китаю, особливо в епіцентрі спалаху інфекції провінції Хубей. Там захворювання підтвердили у понад 80,9 тис. людей. Також в країні зафіксували 3248 летальних випадків. В останні кілька тижнів інфекція в КНР все ж пішла на спад. Вже другу добу поспіль в країні не підтвердили жодного локального випадку коронавірусної інфекції.

Найгірша у світі ситуація за межами материкового Китаю зараз в Італії, де зафіксували рекордну смертність. Там від коронавірусу загинули вже 3 405 людей, а загалом інфекцію підхопила 41 тис. осіб.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Учені з'ясували походження коронавірусу

Другим після Італії за кількістю хворих є Іран: понад 18,4 тис. інфікованих та 1 284 загиблих. Також значний показник захворювання фіксують в Іспанії (18 тис. інфікованих та 831 загиблий), Німеччині (15 тис. інфікованих та 44 загиблих) та США (14 тис.інфікованих та 217 загиблих).

У Франції зафіксували різкий стрибок летальних випадків. Зараз в країні нараховують майже 11 тис. хворих та 372 загиблих.

Наступною за кількістю випадків Covid-19 є Південна Корея, де інфекцію підхопили 8,6 тис. людей, 94 з яких загинули. Там, як і в Китаї, інфекція йде на спад. В Україні тим часом кількість хворих на коронавірус зросла до 26, з них троє пацієнтів загинули.

У кінці грудня китайська влада повідомила про спалах пневмонії невідомого походження в найбільш густонаселеному місті Центрального Китаю - 12-мільйонному місті Ухань провінції Хубей. Експерти попередньо з'ясували, що збудником захворювання став новий тип короновіруса - 2019 nCoV. Всесвітня організація охорони здоров'я визнала її надзвичайною ситуацією міжнародного масштабу, охарактеризувавши як епідемію з численними осередками. А 11 березня оголосила пандемію коронавірусу в світі та закликала всі країни до боротьби.

Зараз ви читаєте новину «Коронавірус шириться світом: статистика жертв та скільки людей вилікувались». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути