субота, 21 березня 2020 16:53

Коронавірус: ЄС відкрив доступ до стандартів для виробництва захисних засобів

Коронавірус: ЄС відкрив доступ до стандартів для виробництва захисних засобів
ЄС відкрив доступ до стандартів для виробництва захисних засобів . Фото: globallookpress.com

Регулюючі органи Євросоюзу відкрили доступ до європейських стандартів на деякі види медичних виробів та індивідуальних засобів захисту всім підприємствам, які готові почати їх виробництво.

Це допоможе компаніям із країн ЄС і третіх країн, які бажають виробляти відповідні засоби, швидше розпочати виробництво і легше розміщувати продукцію на внутрішньому ринку ЄС, забезпечуючи при цьому високий ступінь безпеки. Про це повідомив на відеоконференції офіційний представник Єврокомісії Ерік Мамер.

Європейський комітет зі стандартизації (CEN) і Європейський комітет з електротехнічної стандартизації (CENELEC) погодилися на такий винятковий захід на наполегливе прохання Єврокомісії і в контексті боротьби з поширенням коронавірусу COVID-19.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Укроборнпром шукає виробників апаратів штучної вентиляції легень

Угода, досягнута в п'ятницю, набула чинності негайно. Вона передбачає безкоштовне надання 11 стандартів, розроблених CEN, і, можливо, ще трьох, розроблених спільно з ISO. Йдеться про фільтрувальні маски, медичні рукавички і захисний одяг.

Зазвичай стандарти ЄС необхідно купувати і використовувати за правилами захисту інтелектуальної власності, оскільки авторські права на них належать організаціям, які їх розробили.

Надання безкоштовного доступу до європейських стандартів допоможе компаніям ЄС і третіх країн, які перелаштовують свої виробничі лінії, швидко розпочати виробництво найважливіших засобів боротьби з пандемією коронавірусу.

Комісар ЄС з питань внутрішнього ринку Тьєррі Бретон написав у суботу в своєму Twitter, що "чимало компаній вже демонструють відповідальність і солідарність, переводячи своє виробництва на допомогу у боротьбі з коронавірусом". Серед них Euratex, ZARA, H&M, Petit Bateau, Louis Vuitton, Pernod-Ricard, численні малі та середні підприємства і стартапи в багатьох галузях і в усьому ЄС.

Американський виробник електромобілів Tesla виготовлятиме апарати штучної вентиляції легенів. Про це повідомив засновник компанії Ілон Маск.

Зараз ви читаєте новину «Коронавірус: ЄС відкрив доступ до стандартів для виробництва захисних засобів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути