субота, 21 березня 2020 15:25

Укроборнпром шукає виробників апаратів штучної вентиляції легень

Укроборнпром шукає виробників апаратів штучної вентиляції легень
Державний концерн Укроборонпром шукає приватних виробників, які можуть швидко налагодити виробництво апаратів штучної вентиляції легень "Бриз-Т". Фото: eurosolidarity.org

Державний концерн Укроборонпром відкрив доступ до технічної документації для виготовлення апаратів штучної вентиляції легень "Бриз-Т".

Компанія готова передати копії приватним виробникам, які можуть швидко налагодити виробництво приладів. Про це повідомляє пресслужба концерну.

Концерн провів ревізію заводу "Буревісник", який у 2008 році зупинив виробництво цих апаратів. Тоді уряд планував замовити в заводу 1 тис. таких апаратів, на що завод узяв кредит, проте замовлення так і не було отримано. Через це завод заборгував 100 млн грн. На цей час він перебуває у стані банкрутства.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кабмін скасував тендери

"Ми вирішили віддати всю конструкторську документацію приватним компаніям, які мають станки, можуть швидко підлаштувати свої потужності для виготовлення необхідних деталей та корпусу, отримати сертифікацію та провести випробування. Якщо такі є і можуть виготовити свої версії "Бризів" у стислі строки та за притомну вартість, "Укроборонпром" надасть креслення та супровідну документацію", — заявив гендиректор Укроборонпрому Айварас Абромавичус.

Державне підприємство "Новатор", яке входить до складу Укроборонпрому, екстрено переорієнтувало виробництво і запустило пошиття медичних марлевих пов'язок для потреб підприємств держконцерну. Підприємство також готується до запуску виробництва перших вітчизняних клапанних респіраторів FFP3, на підприємстві встановлюють нову виробничу лінію, яка дозволить випускати до 3 млн цих спецзасобів щомісяця.

Зараз ви читаєте новину «Укроборнпром шукає виробників апаратів штучної вентиляції легень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути