субота, 21 березня 2020 12:36

Кабмін скасував тендери

Кабмін скасував тендери
Кабмін скасував тендери для закупівлі товарів і робіт, необхідних для боротьби з коронавірусом. Фото: Главком

Кабінет міністрів спростив порядок закупівель товарів, робіт і послуг, необхідних для виконання заходів, спрямованих на запобігання поширенню коронавірусу на території України.

Попередньо, спрощена система буде діяти до 19 квітня цього року. Таке рішення було прийнято на позачерговому засіданні уряду ввечері 20 березня, про що у своєму Telegram-каналі повідомив прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чи припинить Україна експортувати сільськогосподарську продукцію

"Постановою визначено, що закупівлі, необхідні для боротьби зі спалахами COVID-19 в умовах невідкладності, здійснюються без проведення тендерів, з обов'язковим оприлюдненням в електронній системі всієї інформації про проведену закупівлю (ціна, обсяг і т. д.). Для цього укладений договір про закупівлю повинен бути завантажений в е-систему разом з усіма додатками до нього. Завдяки цьому бюджетні кошти будуть витрачатися прозоро і контрольовано", - написав він.

За словами прем'єра, такий порядок здійснення закупівель дозволить оперативно забезпечити всім необхідним установи охорони здоров'я, а також установи та підприємства інших центральних органів виконавчої влади, які залучені до заходів із запобігання поширенню коронавірусу.

Державне підприємство "Укрспирт" тимчасово призупинило відвантаження спирту на експорт у зв'язку з підвищеним попитом в Україні.

Зараз ви читаєте новину «Кабмін скасував тендери». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути