понеділок, 29 листопада 2021 18:06

Pfizer обіцяє оновити вакцину проти штаму Omicron за 100 днів

Pfizer обіцяє оновити вакцину проти штаму Omicron за 100 днів
Штам Omicron вперше виявили в ПАР / Reuters

Компанія-виробник вакцини Pfizer пообіцяла за 100 днів оновити вакцину від коронавірусу через поширення нового штаму Omicron.

Найближчим часом вона отримає дані тестів. Про це пише Business Insider.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Ізраїлі відстежуватимуть геолокацію заражених новим штамом Omicron

"Ми розуміємо занепокоєння експертів і негайно розпочали вивчення штаму, а також розробили адаптовану вакцину в рамках нашої стандартної процедури для нових штамів", - заявив представник BioNTech.

Через два тижні компанія отримає результати тестів, які покажуть, чи потрібно створювати нову вакцину, чи достатньо буде адаптувати стару.

11 листопада у Ботсвані виявили новий штам коронавірусу Omicron або B.1.1.529. Але першими про нього повідомили представники Південно-Африканської республіки. Вони провели кілька досліджень і виявили дуже швидке поширення цього штаму в деяких регіонах країни. Учені вважають, що цей штам може бути небезпечнішим за всі раніше відомі. Його ускладнена мутація, ймовірно, дозволяє оминати захист антитіл. Випадки інфікуваннявже зафіксували в Європі, Австралії, США та Канаді.

Через штам багато країн світу запровадили додаткові обмеження на поїздки своїх громадян у ПАР та інші африканські країни.

Новий штам Omicron може бути більш стійким до вакцин і швидше поширитися. Про це заявили в Європейському центрі з запобігання та контроля захворювань.

Зараз ви читаєте новину «Pfizer обіцяє оновити вакцину проти штаму Omicron за 100 днів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути