Ексклюзиви
четвер, 13 травня 2021 18:25

Колишня королева краси пішла в партизани проти хунти

Колишня королева краси пішла в партизани проти хунти
Королева краси Хтар Хтет Хтет каже, що готова заплатити життям / Twitter Хтар Хтет Хтет

Колишня королева краси приєдналася до боротьби повстанців М'янми проти військової хунти. Вона виставила фото з автоматом в соцмережах.

Королева конкурсу Miss Grand International Хтар Хтет Хтет представляла М'янму на конкурсі краси 2013 року в Таїланді, змагаючись з іншими жінками в таких категоріях, як моделі купальників і національні костюми. Тепер бореться проти військових, які контролюють джунглі на кордонах її країни. Про це пише Daily Star.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У М"янмі заарештовано п"ятеро генералів і 400 солдатів, які відмовилися розстрілювати ченців

Хтар Хтет Хтет, 32-річна інструктор з гімнастики, розмістила на своїй сторінці в facebook фото в чорній бойовій формі та з автоматом.

"Настала пора дати відсіч. Тримайте зброю, ручку, клавіатуру чи жертвуйте гроші демократичному руху. Кожен має внести свій внесок в успіх революції. Я буду чинити опір, наскільки зможу. Готова відмовитися від усього. Навіть готова заплатити своїм життям", - написала Хтет.

Із 1 лютого хунта М'янми повалила демократичну владу і жорстко придушує протести. 11 травня виповнилося 100 днів репресій хунти. За цей період військові вбили майже 800 людей під час акцій протесту в 54-мільйонній буддистській країні. Заарештували близько 5 тис., із яких 4 тис. досі за ґратами. Хунті наразі вдалося запобігти масштабній громадянській війні в країні та черговим великим кровопролиттям шляхом нагнітання в країні атмосфери страху й терору.

Зараз ви читаєте новину «Колишня королева краси пішла в партизани проти хунти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути